Тиквички с патладжан, чесън и пармезан

Необходими продукти:
- 1 супена лъжица зехтин
- 1 супена лъжица масло
- 3 средно големи тиквички, нарязани на дебели филийки
- 1 малък патладжан, нарязан на дебели филийки
- 1 скилидка чесън, пресована
- 1/2 чаена чаша настърган пармезан
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
- Загрейте зехтина и маслото в голям тиган на средно силен огън.
- Добавете тиквичките, патладжана и чесъна и разбъркайте, за да се покрият равномерно с мазнината.
- Гответе около 12-15 минути, докато омекнат, като разбърквате периодично.
- Отдръпнете тигана от котлона и подправете със сол и прясно смлян черен пипер на вкус.
- Поднесете тиквичките и патладжана топли, поръсени с настъргания пармезан.
Приятен апетит!
Снимка: addapinch.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАРЛИЦИН КАРДИО таблетки 350 мг * 90 NATURE'S WAY
МАГНАЛАБС ИМУНАЙЗ капсули * 30
АМИКО АКТИВ капсули * 60 WEDO
ВЕГАВЕРО КАНДИ - ЕЙД КОМПЛЕКС капсули * 120
РЕТИЗИН АНГИО таблетки * 28
ИМУННА ФОРМУЛА капсули * 30 DR. GREEN
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Рецепти за маринован чесън с подправки (консервиран и за директна консумация)
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- Чесън - състав, полезни свойства и противопоказания
- Кашкавалена запеканка с рулца от тиквички
Коментари към Тиквички с патладжан, чесън и пармезан