Тиквички с патладжан, чесън и пармезан

Необходими продукти:
- 1 супена лъжица зехтин
- 1 супена лъжица масло
- 3 средно големи тиквички, нарязани на дебели филийки
- 1 малък патладжан, нарязан на дебели филийки
- 1 скилидка чесън, пресована
- 1/2 чаена чаша настърган пармезан
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
- Загрейте зехтина и маслото в голям тиган на средно силен огън.
- Добавете тиквичките, патладжана и чесъна и разбъркайте, за да се покрият равномерно с мазнината.
- Гответе около 12-15 минути, докато омекнат, като разбърквате периодично.
- Отдръпнете тигана от котлона и подправете със сол и прясно смлян черен пипер на вкус.
- Поднесете тиквичките и патладжана топли, поръсени с настъргания пармезан.
Приятен апетит!
Снимка: addapinch.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НАУ ФУДС ЧЕСЪН БЕЗ МИРИС дражета * 100
НАУ ФУДС МАСЛО ОТ ЧЕСЪН дражета 1500 мг * 100
БИОНДА МАСКА ЗА ПОВРЕДЕНА КОСА С ЧЕСЪН И КЕРАТИН 1000 мл
СУОНСЪН ПРОЧИСТВАНЕ НА ПИКОЧНАТА КИСЕЛИНА капсули * 60
ПРОМОУЕЙТ УЪРЛД ЧЕРЕН ЧЕСЪН капсули * 180
ГУУД ХАРТ капсули * 60 AYURLIFE
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Чесън
- Масло от чесън - ползи и употреба
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- Пълнени патладжани с кайма, домати и кашкавал
- Как да замразим патладжан по най-правилния начин, за да го запазим за зимата?
- Как да се отървем от болестите по пипера и патладжана?
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Направете пържените тиквички по-здравословни във фурната
Коментари към Тиквички с патладжан, чесън и пармезан