Салата от сотирани настъргани тиквички с лук, мента и пармезан
Необходими продукти:
- 3 тиквички
- 30 грама масло
- сол, черен пипер
- 3 стръка пресен копър
- 1 връзка прясна мента
- 1 главичка червен лук
- 50 грама настърган пармезан
- сок от половин лимон
Начин на приготвяне:
Настържете тиквичките на ренде и ги отцедете от излишната вода. В тиган разтопете маслото и запържете тиквичките до омекване.
Подправете със сол, черен пипер, нарязана мента, копър и наситнен червен лук. Подправете с лимонов сок, разбъркайте и разпределете порции. Гарнирайте с настърган пармезан и поднесете.
Добър апетит!
Източник: www.panningtheglobe.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ СПАНАК ЯХНИЯ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СВИНСКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ КАРТОФИ СЪС ЗЕЛЕН ФАСУЛ И ПУЕШКО МЕСО 220 г
ДОМАШЕН ДОКТОР УКРЕПВАЩ ШАМПОАН С ЛУК И ЧЕСЪН 300 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Чадърест гарвански лук, Гарвански лук, Орнитогалум
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Спазмолитици
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Отглеждане на мента
- Мента - полезни свойства и приложения
- Ползи и вреди на червения лук
- Левурда, мечи лук - състав, полезни свойства и противопоказания
- Мента
- Стар лук (кромид) - състав и полезни свойства
Коментари към Салата от сотирани настъргани тиквички с лук, мента и пармезан