Хрупкави тиквички на фурна с чесън и пармезан
Необходими продукти:
- 2 средно големи тиквички
- 2 яйца
- 1 супена лъжица сол
- 1/2 чаена чаша бадемово брашно
- 1/2 чаена чаша настърган пармезан
- 1/2 чаена лъжичка италианска подправка
- 1/2 чаена лъжичка чесън на прах
Начин на приготвяне:

- Загрейте фурната до 220 градуса и покрийте голяма тава с хартия за печене.
- Нарежете тиквичките надлъжно на дебели филийки, а всяка от тях на 9 равни части.
- Прехвърлете ги в гевгир, поръсете със сол и оставете да престоят около 30 минути, за да се отцедят.
- Разбийте яйцата в дълбока чиния.
- В друга чиния смесете бадемовото брашно, пармезана и италианската подправка.
- Изплакнете солта от тиквичките и ги подсушете с кухненска хартия.
- Потопете всяко парче в яйцата, след което го оваляйте в бадемовата смес.
- Подредете тиквичките в тавата и печете около 25 минути до златисто кафяв цвят.
- Поднесете ги топли и им се насладете.
Приятен апетит!

Снимки: theironyou.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОХЕРБА ТИБЕТСКИ КАПКИ НА ЖИВОТА тинктура 100 мл
ХЕРБА ФИКС ГОЛФИКС капсули * 60
НЕО КРАТАЛИН капсули * 30 РАМКОФАРМ
ЧЕСЪН СУПЕР КОНЦЕНТРАТ + РЕЙШИ капсули * 120 НАТУРАЛ ФАКТОРС
МАТИСЪН ЧЕСЪН капсули 1000 мг * 60
КАЛИВИТА ПАРАПРОТЕКС таблетки * 100
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Как се прави черен чесън – рецепта за приготвяне и кулинарна употреба
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Тибетската рецепта с чесън - изчиства излишните мазнини и нормализира кръвното налягане
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Печено филе от сьомга със салца от авокадо
- Рулца от тиквички с бекон и крема сирене с чесън
- Задушени патладжани с домати, чесън и лук
- Чеснова майонеза със зехтин
- Домашен чипс от пармезан и аспержи
- Печен картофен чипс с коричка, пармезан и подправки
Коментари към Хрупкави тиквички на фурна с чесън и пармезан