Хрупкави тиквички на фурна с чесън и пармезан

Необходими продукти:
- 2 средно големи тиквички
- 2 яйца
- 1 супена лъжица сол
- 1/2 чаена чаша бадемово брашно
- 1/2 чаена чаша настърган пармезан
- 1/2 чаена лъжичка италианска подправка
- 1/2 чаена лъжичка чесън на прах
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 220 градуса и покрийте голяма тава с хартия за печене.
- Нарежете тиквичките надлъжно на дебели филийки, а всяка от тях на 9 равни части.
- Прехвърлете ги в гевгир, поръсете със сол и оставете да престоят около 30 минути, за да се отцедят.
- Разбийте яйцата в дълбока чиния.
- В друга чиния смесете бадемовото брашно, пармезана и италианската подправка.
- Изплакнете солта от тиквичките и ги подсушете с кухненска хартия.
- Потопете всяко парче в яйцата, след което го оваляйте в бадемовата смес.
- Подредете тиквичките в тавата и печете около 25 минути до златисто кафяв цвят.
- Поднесете ги топли и им се насладете.
Приятен апетит!
Снимки: theironyou.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НАУ ФУДС ЧЕСЪН БЕЗ МИРИС дражета * 100
НАУ ФУДС МАСЛО ОТ ЧЕСЪН дражета 1500 мг * 100
БИОНДА МАСКА ЗА ПОВРЕДЕНА КОСА С ЧЕСЪН И КЕРАТИН 1000 мл
СУОНСЪН ПРОЧИСТВАНЕ НА ПИКОЧНАТА КИСЕЛИНА капсули * 60
ПРОМОУЕЙТ УЪРЛД ЧЕРЕН ЧЕСЪН капсули * 180
ГУУД ХАРТ капсули * 60 AYURLIFE
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Чесън
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- Гриловани мариновани тиквички
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Масло от чесън - ползи и употреба
- Ветрило от тиквички с кашкавал, масло и колбас
- Сос от печени домати с чесън и босилек
Коментари към Хрупкави тиквички на фурна с чесън и пармезан