Хрупкави тиквички на фурна с чесън и пармезан

Необходими продукти:
- 2 средно големи тиквички
- 2 яйца
- 1 супена лъжица сол
- 1/2 чаена чаша бадемово брашно
- 1/2 чаена чаша настърган пармезан
- 1/2 чаена лъжичка италианска подправка
- 1/2 чаена лъжичка чесън на прах
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 220 градуса и покрийте голяма тава с хартия за печене.
- Нарежете тиквичките надлъжно на дебели филийки, а всяка от тях на 9 равни части.
- Прехвърлете ги в гевгир, поръсете със сол и оставете да престоят около 30 минути, за да се отцедят.
- Разбийте яйцата в дълбока чиния.
- В друга чиния смесете бадемовото брашно, пармезана и италианската подправка.
- Изплакнете солта от тиквичките и ги подсушете с кухненска хартия.
- Потопете всяко парче в яйцата, след което го оваляйте в бадемовата смес.
- Подредете тиквичките в тавата и печете около 25 минути до златисто кафяв цвят.
- Поднесете ги топли и им се насладете.
Приятен апетит!
Снимки: theironyou.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОХЕРБА ТИБЕТСКИ КАПКИ НА ЖИВОТА тинктура 100 мл
ХЕРЦФИТ капсули * 180 SANCT BERNHARD
АФРОДИТА ШАМПОАН FAMYLY С ЧЕСЪН 750 мл
АУДИО КАЛМ капсули * 30
НУТРИКОСТ ЧЕСЪН капсули * 240
КАЛИВИТА ПАРАПРОТЕКС таблетки * 100
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Крият ли рискове за здравето печените чушки
- Сос от печени домати с чесън и босилек
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- Пържени чушки с чесън и магданоз
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Масло от чесън - ползи и употреба
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Гриловани мариновани тиквички
Коментари към Хрупкави тиквички на фурна с чесън и пармезан