Хрупкави пилешки пръчици с бадеми
Необходими продукти:
- 2 броя пилешки гърди, нарязани на ивици с дебелина 1-2 сантиметра
- 4 чаени чаши корнфлейкс
- 2/3 чаена чаша смлени бадеми
- 2 яйца + 2 супени лъжици вода
- брашно за поръсване
- 1/2 чаена чаша майонеза
- 1 чаена лъжичка лют сос
- зелен лук, нарязан на ситно
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 180 градуса и покрийте тава с хартия за печене.
- Поставете корнфлейкса в чист найлонов плик и го намачкайте до фини трохи.
- Прехвърлете ги в голяма купа и добавете смлените бадеми. Разбъркайте.
- В друга купа разбийте яйцата и водата с вилица.
- Поръсете нарязаните пилешки гърди с брашно, потопете в яйчената смес и оваляйте добре в бадемовата смес.
- Подредете ги в тавата и печете в продължение на 35 минути до златист цвят.
- В малка купичка смесете майонезата с лютия сос. Разбъркайте добре.
- Поднесете пилешките пръчици топли, гарнирани с майонезения сос и поръсени с нарязания зелен лук.
Приятен апетит!
Снимки: bellyrumbles.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СЕРИЯ ДЪЛГОЛЕТИЕ СОЕВИ ХАПКИ 280 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА ЯХНИЯ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МОРКОВИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С ДОМАТИ И ОРИЗ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МЛЯКО 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Пиле със зеленчуци по мексикански (пиле фахитас)
- Панирани пилешки хапки с паста Патафри
- Месо на токачка
- Това пиле е черно дори в костите, месото и органите си!
- Пилешки късчета, запечени със сладки картофи и броколи
- Хапки от свинско месо (Чичарон)
- Задушено пилешко с лук и моркови (на фурна)
- Хапки от крема сирене и кашкавал със сушени домати и орехи
Коментари към Хрупкави пилешки пръчици с бадеми