Пилешки хапки с меден сос и сусам
Необходими продукти:
- 1 пакет полуготови пилешки хапки
- 1/3 чаена чаша мед
- 1/3 чаена чаша соев сос
- 1 супена лъжица оризов оцет
- 1 супена лъжица сусамово олио
- 1 супена лъжица кафява захар
- 1 скилидка чесън - пресована
- 1/4 чаена чаша сусам
Начин на приготвяне:
Изпържете хапките според инструкциите, посочени върху пакета, и ги нарежете на по-малки хапки, ако желаете. Покрийте, за да ги запазите топли.
Пригответе медения сос, като загреете касерола на средна температура. Изсипете в нея всички останали продукти - меда, соевия сос, оризовия оцет, кафявата захар и скилидката чесън. Изчакайте сместа да заври, след което оставете за 1-2 минути на котлона, докато се сгъсти.
Добавете пилешките хапки и разбъркайте, за да се покрият равномерно със сос.
Поднесете с любимите ви зеленчуци или зърнени храни.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ХИП ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 125 г
МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 400 г
МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 240 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Как да разберете дали пилешкото месо е годно за консумация
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Лекува ли пилешката супа простуда и настинка
- Парти хапки от хляб, шунка, кашкавал и маслини
- Хапки от крема сирене и кашкавал със сушени домати и орехи
- Пилешки късчета, запечени със сладки картофи и броколи
- Лимоново пиле с масло и чесън
- Пържени пилешки трътки с подправки
- Хапки от свинско месо (Чичарон)
- Перфектната марината за пилешко месо
Коментари към Пилешки хапки с меден сос и сусам