Пилешки хапки на фурна с мащерка и чесън
Необходими продукти:
- 900 грама пилешко филе, смляно
- 2 1/2 чаени чаши пълнозърнести галета
- 1 чаена лъжичка сладък червен пипер
- 1/2 чаена лъжичка чесън на прах
- 1/2 чаена лъжичка лук на прах
- 1/2 чаена лъжичка едра морска сол
- 1/2 чаена лъжичка суха мащерка
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 180 градуса и покрийте дъното на две тави с хартия за печене.
- В голяма купа смесете смляното пилешко месо с 1 чаена чаша галета, червения пипер, чесъна, лука, солта и мащерката.
- Омесете каймата с ръце и използвайте 1 супена лъжица от сместа, за да оформите хапки с приблизително еднаква големина.
- Изсипете останалите галета в дълбока чиния.
- Оваляйте хапките в тях и ги разпределете в подготвените тави.
- Печете около 20 минути, като ги обърнете веднъж по средата на печенето.
- Поднесете пилешките хапки топли, гарнирани с любимия ви сос.
Приятен апетит!
Снимка: happyhealthymama.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ПЕДИАКИД ФИТОВЕРМИЛ сироп 125 мл
ФИТОБИОПОЛЕ МИКС 9 ПАРА-СТ тинктура 50 мл
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ХИП ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 125 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Какво лекува мащерката
- Как да пречистим кръвоносните съдове с чесън
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Препечени чеснови филийки с масло, самардала и чубрица
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- Как да разберете дали пилешкото месо е годно за консумация
- Масло от чесън - ползи и употреба
- Пържени чушки с чесън и магданоз
- Тибетската рецепта с чесън - изчиства излишните мазнини и нормализира кръвното налягане
Коментари към Пилешки хапки на фурна с мащерка и чесън