Хрупкава ябълкова запеканка

Необходими продукти:
7 ябълки
4 чаени лъжици лимонов сок
1/2 чаена лъжица ванилия
1 чаена чаша кафява захар
1/2 чаена лъжица смляна канела
1 чаена чаша овесени ядки
1/2 чаена чаша масло
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 190 градуса. Нарежете ябълките на малки парчета и ги смесете с лимоновия сок и ванилията. След това ги разпределете равномерно в тава с размери 22 х 30 см. Смесете захарта с канелата и овесените ядки, нарежете маслото. Изсипете захарната смес върху ябълките и сложете десертът да се пече в продължение на 45 минути, докато плодовете не омекнат, покритието трябва да стане хрупкаво.
Поднесете ябълковата запеканка със сметана или ванилов сладолед.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- Черни ябълки Диамант се предлагат на пазара, но никой не ги желае
- Диета с ябълки за 7 дни
- Огретен от тиквички с пармезан и яйчена заливка
- Отслабване с мед и канела
- Запеканка от тиквички с лук и кашкавал
- Канелено дърво, Канела
- Запеканка от спанак със сирена, чесън и гъби
- Бананов кекс с овесени ядки и орехи
Коментари към Хрупкава ябълкова запеканка