Хрупкава ябълкова запеканка
Необходими продукти:
7 ябълки
4 чаени лъжици лимонов сок
1/2 чаена лъжица ванилия
1 чаена чаша кафява захар
1/2 чаена лъжица смляна канела
1 чаена чаша овесени ядки
1/2 чаена чаша масло
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 190 градуса. Нарежете ябълките на малки парчета и ги смесете с лимоновия сок и ванилията. След това ги разпределете равномерно в тава с размери 22 х 30 см. Смесете захарта с канелата и овесените ядки, нарежете маслото. Изсипете захарната смес върху ябълките и сложете десертът да се пече в продължение на 45 минути, докато плодовете не омекнат, покритието трябва да стане хрупкаво.
Поднесете ябълковата запеканка със сметана или ванилов сладолед.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЯБЪЛКИ С ОВЕС 190 г
Е ЛЕК НАТУРАЛЕН СУХ ЕКСФОЛИАНТ ЗА ТЯЛО 130 г
НовБИОХЕРБА ЧАЙ ФИЛТЪР ЯБЪЛКА И КАНЕЛА * 20
ЛОВАРЕ ЧАЙ АСОРТИ WINTER GINGER TEA ASSORTED филтър 4 ВИДА * 8
НовВИРУМИН ЛУКС ФИЛТЪР * 30
БОТАЛАЙФ ПАСТА ОТ ЧЕРЕН КИМИОН ЗА ДЕЦА 195 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Диета с ябълки за 7 дни
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- Отслабване с мед и канела
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
- Необходимо ли е да се накисват овесените ядки?
- Как да си захванем ябълково дръвче от семка
- Черни ябълки Диамант се предлагат на пазара, но никой не ги желае
- Направете си домашен антивирусен оксимел с мощно действие против грип
- Овесени бисквити с ядки, сушени плодове и мед
- Канелено дърво, Канела
Коментари към Хрупкава ябълкова запеканка