Хрупкава пица с крема сирене, скариди и моцарела
Необходими продукти за една пица:
за тестото
- 150 грама брашно
- щипка сол
- 1 супена лъжица зехтин
- 10 грама жива мая
- 100 милилитра топла вода
за плънката
- 125 грама крема сирене, натурално
- 100 грама нарязана или настъргана моцарела
- 1 стрък босилек, нарязан ситно
- сол и черен пипер
- 170 грама скариди, почистени
- 1 супена лъжица песто по избор
- 1 супена лъжица каперси
- свежи листенца рукола за украса
Начин на приготвяне:
В купа сипете брашното и добавете солта, зехтина и маята, размита предварително във водата. Разбъркайте и направете тесто.
Разточете кора, намажете я с крема сирене, гарнирайте с моцарела, скариди, песто и каперси. Подправете със сол, босилек и черен пипер.
Загрейте фурната на 190 градуса и запечете пицата за 20 минути. Охладете, украсете със свежи листенца рукола, разрежете и поднесете.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: unflodebonneschoses.fr
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Пици
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Хапки от крема сирене и кашкавал със сушени домати и орехи
- Хрупкава двойна пица на тиган
- Тутманик
- Хрупкави панирани скариди
- Мус от крема сирене с краставици и копър
- Как да използваме плоча за пица
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Как се прави краве сирене и какви ползи за здравето има
- Запечено сирене с лук и домати
Коментари към Хрупкава пица с крема сирене, скариди и моцарела