Хляб със сирене и спанак
Необходими продукти
За тестото:
500 гр брашно
300-350 мл вода
1 пак. суха мая
1 с. л. захар
1 с. л. сол
За плънката:
2 пълни шепи настъргано твърдо сирене
1-2 шепи спанак
щипка подправки по ваш избор
сол
Начин на приготвяне:
Пресейте брашното, нека се образува куп и в центъра му направете дупка. В нея налейте малко вода, сложете солта, захарта и маята. Разбъркайте с вилица, прибавяйки брашно от краищата. Постепенно добавете останалата вода, замесете меко тесто, сложете го в купа и покрийте с кърпа. Поставете го в студена фурна за 30 минути. През това време сварете спанака в подсолена вода (3-5 минути), измийте го под студена вода и отцедете. Когато тестото увеличи обема си двойно, разточете го с дебелина 0,5 см. Застелете тава с хартия за печене, сложете в нея тестото, като половината да е в средата на съда. Намажете 1/2 от тестото със зехтин, поръсете със сирене, отгоре сложете спанака, върху него подправките и сол. Затворете, подвивайки краищата и оформете като хляб. Намажете го със зехтин и поръсете с подправки. Отново поставете в студена фурна, за да втаса малко. След това изпечете при 185 градуса в продължение на 30 минути. Изчакайте да изстине и нарежете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МИЛАН ИНСТРУМЕНТИ И ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ ICE CREAM AND WAFFLES 6 ЦВЯТА 59 г 6606020049
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ 16 ЦВЯТА 30 г 6606020050
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ 10 ЦВЯТА 85 г 6606020020
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ С БЛЕСТЯЩ ЕФЕКТ 5 ЦВЯТА 142 г 6606020021
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ FUNNY FACES 4 ЦВЯТА 116 г 6606020047
МИЛАН ИНСТРУМЕНТИ И ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ КУКИНГ ТАЙМ 8 ЦВЯТА 59 г 6606020048
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Какво се случва в тялото ни, след като откажем хляба
- Доц. Даниела Попова, Ръководител на Клиника по терапия на ендокринно метаболитни болести и диететика към УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“: Не случайно в молитвата си казваме „Хляб наш насущний“
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
- Пица от лаваш с 4 сирена (на тиган)
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Еврейски безквасен хляб Маца
Коментари към Хляб със сирене и спанак