Хляб със сирене и спанак
Необходими продукти
За тестото:
500 гр брашно
300-350 мл вода
1 пак. суха мая
1 с. л. захар
1 с. л. сол
За плънката:
2 пълни шепи настъргано твърдо сирене
1-2 шепи спанак
щипка подправки по ваш избор
сол
Начин на приготвяне:
Пресейте брашното, нека се образува куп и в центъра му направете дупка. В нея налейте малко вода, сложете солта, захарта и маята. Разбъркайте с вилица, прибавяйки брашно от краищата. Постепенно добавете останалата вода, замесете меко тесто, сложете го в купа и покрийте с кърпа. Поставете го в студена фурна за 30 минути. През това време сварете спанака в подсолена вода (3-5 минути), измийте го под студена вода и отцедете. Когато тестото увеличи обема си двойно, разточете го с дебелина 0,5 см. Застелете тава с хартия за печене, сложете в нея тестото, като половината да е в средата на съда. Намажете 1/2 от тестото със зехтин, поръсете със сирене, отгоре сложете спанака, върху него подправките и сол. Затворете, подвивайки краищата и оформете като хляб. Намажете го със зехтин и поръсете с подправки. Отново поставете в студена фурна, за да втаса малко. След това изпечете при 185 градуса в продължение на 30 минути. Изчакайте да изстине и нарежете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ПЕСЕНТА НА ХЛЯБА - РОБИН СЛОУН - СИЕЛА
АЛКА ГРИЙНС саше * 30
АЛАЙВ ИМУН ХЕЛТ капсули * 30 NATURE'S WAY
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СПАНАК С АГНЕШКО МЕСО 190 г
СЕЛЕСАН таблетки * 60
ГАНЧЕВ ПЮРЕ СПАНАК ЯХНИЯ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Запеканка от спанак със сирена, чесън и гъби
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Спанак - състав, ползи и противопоказания
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Мус от крема сирене с краставици и копър
- Салати от булгур и спанак
- Тутманик
Коментари към Хляб със сирене и спанак