Хляб-пица

Необходими продукти:
половин кубче прясна мая
1 и 1/2 чаена чаша топла вода
3 и 1/2 чаени чаши брашно
2 чаени лъжички сол
1 чаена лъжичка захар
100 грама нарязани червени и зелени чушки
50-100 грама шунка на кубчета
50 грама сушени домати
50 грама зелен лук
шепа черни маслини без костилки
1-2 нарязани ситно скилидки чесън
1/2 чаена чаша пармезан
2 чаени чаши настъргана моцарела
1 супена лъжица зехтин
2-3 супени лъжици доматен сос
Начин на приготвяне:
Размийте маята в топлата вода, в купа сипете брашното, солта, захарта, пармезана и разбъркайте. Оставете сместа да втаса, след това добавете нарязаните чушки, сушени домати, шунка, лук, нарязани ситно маслини, чесън и зехтин.
Направете тесто и оставете отново да удвои обема си.
Разточете блат и поръсете с настърганата моцарела.
Свийте краищата, подпъхнете ги и сложете в застлана с лист пергамент тава.
Загрейте фурната на 190-200 градуса и изпечете до готовност. Охладете хляба, нарежете го и поднесете, гарниран с доматен или друг вид сос.
Добър апетит!
Източник: inspiredbycharm.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Пици
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Еврейски безквасен хляб Маца
- Как да използваме плоча за пица
- Бяла пица с броколи, гъби и млечен сос със сирена
- 22 интересни факта за хляба
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
- Джоб пица с кори за лазаня
- Хрупкава двойна пица на тиган
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
Коментари към Хляб-пица