Баница-пица с колбас, кисели краставички и кашкавал
Необходими продукти:
- 12 грама прясна пресована мая (1/4 от кубче 50 грама)
- 250 милилитра прясно мляко
- 350 грама брашно
- 1 яйце
- 2 супени лъжици олио
- 1 чаена лъжица захар
- 1/2 чаена лъжица сол
- 250 грама варен колбас
- 1 глава обикновен кромид
- 1 глава червен лук (по желание)
- няколко парчета сланина (по желание)
- 200 грама кашкавал
- кетчуп (пикантен)
- кисели краставички
- други добавки по избор: домати, сладки чушки, маслини
Начин на приготвяне:
Сложете маята в чаша и оставете на топло място. Прибавете солта и захарта в прясното мляко, което затоплете (да не бъде горещо, а малко топло), за да се разтопят напълно сладките и солените кристалчета. Тогава налейте 3 супени лъжици от течността при маята, разбъркайте и изчакайте да се получи "шапка от пяна".
Разбийте яйцето (може да използвате тел за целта или миксер), налейте останалото мляко и отново разбийте. След това изсипете брашното (препоръчително е то да бъде пресято), разбъркайте, добавете разтворената мая и замесете тесто, в което налейте и 1 супена лъжица олио.
Нарежете колбаса и обикновения кромид, запържете ги леко в останалата мазнина (1 супена лъжица), охладете.
Настържете едро 100 грама от кашкавала и добавете заедно с колбаса в тестото. Смесете добре, покрийте със стреч фолио и оставете на топло място за 40 минути.
Подмажете тава с олио или масло, разпределете в нея тестото и заравнете повърхността му. Нека престои 10 минути и тогава изпечете във фурната за 20-25 минути при температура от 200 градуса.
Извадете баницата от фурната, но оставете в тавата. Намажете с пикантен кетчуп, върху него сложете нарязан на полукръгчета червен лук, ако желаете (предварително може да го мариновате в оцет), също няколко парченца сланина и поръсете с останалото количество настърган кашкавал.
Следват други добавки по избор и на вкус, като това може да бъдат доматени резени, парченца сладка чушка, кръгчета кисели краставички или маслини.
Върнете баницата във фурната за още 10-15 минути.
Щом бъде готова, извадете върху дървена основа и изчакайте да се охлади малко, преди да поднесете.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vkysnosti-hitrosti.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Късана баница от лаваш със сирене, яйца и прясно мляко
- Пица от лаваш с 4 сирена (на тиган)
- Банички със сирене
- Банички от лаваш с плънка от яйце и кашкавал
- Руло от лаваш с картофено пюре и кайма
- Банички от лаваш с кашкавал и магданоз
- Тънките пици са по-калорични
- Как да използваме плоча за пица
- Пица от лаваш с гъби, месо и кашкавал
- Джоб пица с кори за лазаня
Коментари към Баница-пица с колбас, кисели краставички и кашкавал