Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Баници Баница-пица с колбас, кисели краставички и кашкавал

Баница-пица с колбас, кисели краставички и кашкавал

Баница-пица с колбас, кисели краставички и кашкавал - изображение

Необходими продукти:

  • 12 грама прясна пресована мая (1/4 от кубче 50 грама)
  • 250 милилитра прясно мляко
  • 350 грама брашно
  • 1 яйце
  • 2 супени лъжици олио
  • 1 чаена лъжица захар
  • 1/2 чаена лъжица сол
  • 250 грама варен колбас
  • 1 глава обикновен кромид
  • 1 глава червен лук (по желание)
  • няколко парчета сланина (по желание)
  • 200 грама кашкавал
  • кетчуп (пикантен)
  • кисели краставички
  • други добавки по избор: домати, сладки чушки, маслини


Начин на приготвяне:

Сложете маята в чаша и оставете на топло място. Прибавете солта и захарта в прясното мляко, което затоплете (да не бъде горещо, а малко топло), за да се разтопят напълно сладките и солените кристалчета. Тогава налейте 3 супени лъжици от течността при маята, разбъркайте и изчакайте да се получи "шапка от пяна".

Разбийте яйцето (може да използвате тел за целта или миксер), налейте останалото мляко и отново разбийте. След това изсипете брашното (препоръчително е то да бъде пресято), разбъркайте, добавете разтворената мая и замесете тесто, в което налейте и 1 супена лъжица олио.

Нарежете колбаса и обикновения кромид, запържете ги леко в останалата мазнина (1 супена лъжица), охладете.

Настържете едро 100 грама от кашкавала и добавете заедно с колбаса в тестото. Смесете добре, покрийте със стреч фолио и оставете на топло място за 40 минути.

Подмажете тава с олио или масло, разпределете в нея тестото и заравнете повърхността му. Нека престои 10 минути и тогава изпечете във фурната за 20-25 минути при температура от 200 градуса.

Извадете баницата от фурната, но оставете в тавата. Намажете с пикантен кетчуп, върху него сложете нарязан на полукръгчета червен лук, ако желаете (предварително може да го мариновате в оцет), също няколко парченца сланина и поръсете с останалото количество настърган кашкавал.

Следват други добавки по избор и на вкус, като това може да бъдат доматени резени, парченца сладка чушка, кръгчета кисели краставички или маслини.

Върнете баницата във фурната за още 10-15 минути.

Щом бъде готова, извадете върху дървена основа и изчакайте да се охлади малко, преди да поднесете.

баница-пица


Да ви е вкусно!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vkysnosti-hitrosti.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСнимкиЛайфстайлЛюбопитно