Хляб от сладка царевица

Необходими продукти:
1 ч. ч. грубо смляно царевично брашно
1 ч. ч. пшенично брашно
200 гр консервирана сладка царевица
0,5 ч. ч. прясно мляко
1 с. л. масло
1 ч. л. захар
1 ч. л. суха мая
0,5 ч. л. сол
Начин на приготвяне:
Смесете в купа царевичното и пшеничното брашна, маята, захарта и солта. В средата направете дупка. Отцедете сока от консервата царевица в тенджерка, към него прибавете млякото и затоплете на бавен огън. Получената течност налейте във вдлъбнатината в сухите съставки, сложете маслото и замесете тесто. Поставете го върху дъска, поръсена с брашно и месете в продължение на 6-8 минути, прибавяйки постепенно царевицата. След това прехвърлете тестото в подмазана с масло купа, покрийте с кърпа и оставете на топло място, за да втаса. Когато това стане, сложете тестото във форма за хляб, подмазана с масло и поставете в загрята до 220 градуса фурна да се пече в продължение на 25 минути (трябва да се зачерви). Преди да поднесете хляба, изчакайте го да изстине.
Вегетарианците може да използват растителна мазнина и соево мляко.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 4 N НАТУРАЛНО КЕСТЕНЯВО
ЖАН Д'АРСЕЛ HYDRATANTE ДЪЛБОКО ХИДРАТИРАЩ КРЕМ ЗА ОЧИ 15 мл
ЧАЙ ФИЛТЪР ЗА КРАСИВО ТЯЛО * 20 БИЛКОКООП
ХИП СЛАДКА ЦАРЕВИЦА С КАРТОФЕНО ПЮРЕ И ПУЕШКО МЕСО 125 г
БИОТИНА ЛОСИОН ЗА КОСА БЕЗ ОТМИВАНЕ С ШИПКОВО МАСЛО И ВИТАМИН B7 250 мл.
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 5 M СВЕТЛО МАХАГОНОВО КЕСТЕНЯВО
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Ползи и вреди от консумацията на царевица
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Царевичен грис (царевична каша) – какви са ползите за здравето
- Домашно пълнозърнесто тесто за пица
- Царевичен хляб с кашкавал и зелен лук
- Хрупкави домашни солети
- Гулаб Джамун
- Царевичен сладкиш с прясно мляко и ананас
- Тутманик
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
Коментари към Хляб от сладка царевица