Хляб от сладка царевица
Необходими продукти:
1 ч. ч. грубо смляно царевично брашно
1 ч. ч. пшенично брашно
200 гр консервирана сладка царевица
0,5 ч. ч. прясно мляко
1 с. л. масло
1 ч. л. захар
1 ч. л. суха мая
0,5 ч. л. сол
Начин на приготвяне:
Смесете в купа царевичното и пшеничното брашна, маята, захарта и солта. В средата направете дупка. Отцедете сока от консервата царевица в тенджерка, към него прибавете млякото и затоплете на бавен огън. Получената течност налейте във вдлъбнатината в сухите съставки, сложете маслото и замесете тесто. Поставете го върху дъска, поръсена с брашно и месете в продължение на 6-8 минути, прибавяйки постепенно царевицата. След това прехвърлете тестото в подмазана с масло купа, покрийте с кърпа и оставете на топло място, за да втаса. Когато това стане, сложете тестото във форма за хляб, подмазана с масло и поставете в загрята до 220 градуса фурна да се пече в продължение на 25 минути (трябва да се зачерви). Преди да поднесете хляба, изчакайте го да изстине.
Вегетарианците може да използват растителна мазнина и соево мляко.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КОЛОР СОЙН & БОЯ ЗА КОСА № 10 А СВЕТЛО ПЕПЕЛНО РУСО
ЧАЙ ЦЯР ПРИ БЪБРЕЧНИ ПРОБЛЕМИ филтър * 30
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 6 G ЗЛАТИСТО ТЪМНО КЕСТЕНЯВО
ПАЛМЪРС ТЪМИ БЪТЪР КРЕМ ЗА ТЯЛО ЗА БРЕМЕННИ ЖЕНИ ПРОТИВ СТРИИ 125 гр.
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 4 G ЗЛАТНО КЕСТЕНЯВО
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 10 N ПЛАТИНЕНО РУСО
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Ползи и вреди от консумацията на царевица
- Какво се случва в тялото ни, след като откажем хляба
- Царевичен грис (царевична каша) – какви са ползите за здравето
- Доц. Даниела Попова, Ръководител на Клиника по терапия на ендокринно метаболитни болести и диететика към УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“: Не случайно в молитвата си казваме „Хляб наш насущний“
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Еврейски безквасен хляб Маца
- Тутманик
- Как правилно да замразим различните видове тесто
Коментари към Хляб от сладка царевица