Хлебна запеканка с кайма и сметанова заливка
Необходими продукти:
100-200 грама гъста заквасена сметана
100 грама настърган кашкавал
200 грама стар ръжен хляб
2 супени лъжици олио
1 скилидка чесън
1 глава лук или стрък праз
300 грама кайма смес
сол, червен и черен пипер на вкус
1 яйце
1/2 връзка магданоз
Начин на приготвяне:
Запържете каймата в малко олио, докато се зачерви. По желание може да добавите гъби.
След това сложете ситно нарязания лук или праз, подправете със сол, смлян червен и черен пипер.
Сгорещете олиото в тиган и прибавете скилидката чесън. Нарежете хляба на филии, които изпържете от двете страни в ароматната мазнина. Извадете ги върху хартия, която да поеме излишното олио.
Заливката пригответе, разбивайки сметаната с яйцето.
В тази смес изсипете половината от настъргания кашкавал и разбъркайте.
Подмажете с олио подходяща форма и подредете в нея филии, за да се покрие дъното. Поръсете ги с нарязан пресен магданоз.
След това разпределете равномерно каймата, а върху нея - част от заливката.
Следват отново хляб, магданоз.
Заливка и поръсете с останалия кашкавал.
Изпечете в загрята до 180 градуса фурна за около 15-20 минути (докато кашкаваленото покритие се превърне в апетитна количка).
Да ви е вкусно!
Снимки: povarenok.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СЕРИЯ ДЪЛГОЛЕТИЕ СОЕВА КАЙМА 330 г
ПЕСЕНТА НА ХЛЯБА - РОБИН СЛОУН - СИЕЛА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Запеканка с прясно мляко, яйца и коприва
- Запеканка от спанак със сирена, чесън и гъби
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Картофени гнезда с пилешка кайма и кашкавал
- Еврейски безквасен хляб Маца
- Бърза закваска за хляб с кисело мляко и трици
Коментари към Хлебна запеканка с кайма и сметанова заливка