Хлебен пудинг с орехи и прясно мляко
Необходими продукти:
150 грама орехи
3 яйца
250 грама бял хляб
200 грама захар
350 милилитра прясно мляко
100 грама масло
Начин на приготвяне:
Отделете корите на хляба, меката част залейте с прясното мляко.
Ореховите ядки изсушете във фурната, след това ги обелете и смелете с помощта на блендер.
Жълтъците разбъркайте със захарта, добавете ядките, хляба, напоен с млякото и разтопеното масло.
Разбъркайте всичко и тогава сложете разбитите белтъци.
Полученото тесто изсипете в кексова форма, която преди това сте подмазали с масло и посипали с галета.
Изпечете пудинга във фурната за около 30-40 минути.
Поднесете го горещ. Може да украсите с ванилов сос.
Добър апетит!
Снимка: koolinar.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Доц. Даниела Попова, Ръководител на Клиника по терапия на ендокринно метаболитни болести и диететика към УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“: Не случайно в молитвата си казваме „Хляб наш насущний“
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
- Рецепти за домашен селски хляб (с хрупкава коричка и с подправки)
- Какво се случва в тялото ни, след като откажем хляба
- Пълнозърнестият хляб е най-полезен
- 22 интересни факта за хляба
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
Коментари към Хлебен пудинг с орехи и прясно мляко