Хлебен пудинг с орехи и прясно мляко

Необходими продукти:
150 грама орехи
3 яйца
250 грама бял хляб
200 грама захар
350 милилитра прясно мляко
100 грама масло
Начин на приготвяне:
Отделете корите на хляба, меката част залейте с прясното мляко.
Ореховите ядки изсушете във фурната, след това ги обелете и смелете с помощта на блендер.
Жълтъците разбъркайте със захарта, добавете ядките, хляба, напоен с млякото и разтопеното масло.
Разбъркайте всичко и тогава сложете разбитите белтъци.
Полученото тесто изсипете в кексова форма, която преди това сте подмазали с масло и посипали с галета.
Изпечете пудинга във фурната за около 30-40 минути.
Поднесете го горещ. Може да украсите с ванилов сос.
Добър апетит!
Снимка: koolinar.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
- Бананов пудинг с чиа и орехи
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Панцанела - италианска салата от домати и препечен хляб
- Пълнозърнестият хляб е най-полезен
- Как да се откажем от хляба: начини и полза - част 1
- Домашен хляб в "холандска фурна"
- Чеснови хлебчета
Коментари към Хлебен пудинг с орехи и прясно мляко