Хлебен пудинг с мляко и ванилия
Необходими продукти:
400 грама хляб (филиите да са с дебелина около 1 см)
4 яйца
300 милилитра прясно мляко
300 милилитра готварска сметана
140 грама захар
ванилия на вкус
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 180 градуса.
Смесете яйцата със захарта, налейте топлото мляко, сметаната и сложете ванилията. Разбъркайте, ще се получи пухкава смес с приятен цвят. В нея потопете филиите хляб, трябва да се напоят хубаво.
Подмажете подходяща форма с масло, подредете в нея филиите, залейте ги с останалата смес и поставете пудингът да се пече във фурната в продължение на 30 минути.
Може да поръсите с пудра захар, когато се охлади.
Поднесете ястието топло, но дори и да остане за следващия ден, то е достатъчно вкусно.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АМИКС МР. ПОПЪРС ПРОТЕИНОВ ПУДИНГ 600 гр.
МИКС ЗА ПУДИНГ С БУРБОНСКА ВАНИЛИЯ 50 г ЗДРАВНИЦА
МАТИСЪН СУРОВАТЪЧЕН ПРОТЕИН SPORT ВКУС ВАНИЛИЯ прах 450 г MT2846
НовМИКС ЗА ПУДИНГ С ЯГОДА И БОРОВИНКА 50 г ЗДРАВНИЦА
МИКС ЗА ПУДИНГ С РОЖКОВ И КОКОС 50 г ЗДРАВНИЦА
МИКС ЗА ПУДИНГ С ТРОПИЧЕСКИ ПЛОДОВЕ 50 г ЗДРАВНИЦА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Доц. Даниела Попова, Ръководител на Клиника по терапия на ендокринно метаболитни болести и диететика към УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“: Не случайно в молитвата си казваме „Хляб наш насущний“
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Ползи и вреди на прясното краве мляко
- Хрупкави маслени бисквити с ванилия
Коментари към Хлебен пудинг с мляко и ванилия