Плодов пудинг с хляб

Необходими продукти:
200 грама гроздови зърна без семена
350 грама сливи
2 праскови
лимонов сок (от 1 лимон)
20 филии бял хляб
200 грама захар
Начин на приготвяне:
Измийте и подсушете прасковите и сливите, нарежете на парчета и ги почистете от костилките. Половинките от сливите и прасковите нарежете на малки парчета и ги сложете в подходящ дълбок съд, засипете със захарта и нека се варят в продължение на 5 минути на слаб огън, като бъркате непрекъснато. Налейте лимоновия сок. След това изсипете гроздето, разбъркайте и затоплете тигана за още 5 минути. Изключете котлона и оставете сместа да изстине до стайна температура, без да прехвърляте в друг съд. Вземете две малки купи и ги покрийте отвътре с найлоново фолио, чиито краища трябва да излизат извън купичките.
Отстранете кората от филиите хляб и подредете меката част на дъното (по 1 филия) на подготвените съдове и по стените им (4 филии). Сложете плодовата плънка и "затворете" десерта с останалия хляб. Увийте съдовете с найлоновото фолио, притиснете с някаква тежест и оставете така за 10 часа на студено.
Може да полеете с плодов сироп или друго по избор.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МИКС ЗА ПУДИНГ С РОЖКОВ И КОКОС 50 г ЗДРАВНИЦА
МИКС ЗА ПУДИНГ С БУРБОНСКА ВАНИЛИЯ 50 г ЗДРАВНИЦА
МИКС ЗА ПУДИНГ С ЯГОДА И БОРОВИНКА 50 г ЗДРАВНИЦА
МИКС ЗА ПУДИНГ С ТРОПИЧЕСКИ ПЛОДОВЕ 50 г ЗДРАВНИЦА
КОРИАНДЪР ПЛОД
ЧАЙ ФИЛТЪР БРОНХОЛИН * 20
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Еврейски безквасен хляб Маца
- Италиански чеснов хляб
- Панцанела - италианска салата от домати и препечен хляб
- Бананов пудинг с чиа и орехи
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Царевичен хляб с ягодово сладко
- Кюфтета от хляб и коприва
- Как да изгоним плодовите мушици от дома?
- Хлебен пудинг с кокосово мляко с карамел
- Хлебен пудинг
Коментари към Плодов пудинг с хляб