Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Хлебен пудинг със спанак и рикота

Хлебен пудинг със спанак и рикота

Хлебен пудинг със спанак и рикота - изображение

Необходими продукти:

  • 2 супени лъжици масло
  • 400 грама спанак (само листата)
  • 2 супени лъжици вода
  • 1 малка скилидка чесън, нарязана ситно
  • 110-130 грама нарязан на малки парчета хляб
  • 2 големи яйца
  • 3/4 чаена чаша гъста готварска сметана
  • щипка настъргано индийско орехче
  • натрошено сирене рикота
  • кашерна сол и прясно смлян черен пипер


Начин на приготвяне:


Включете фурната на 160 градуса, подмажете дъното на форма за печене с масло.

В голям тиган разтопете 1/2 супена лъжица масло, добавете спанака, налейте водата и сложете чесъна. Подправете със сол, черен пипер и разбъркайте няколко пъти.

Затворете съда с капак и гответе спанака около две минути, докато омекне, след което отцедете течността с помощта на гевгир, поставен над купа. Запазете 1/4 чаена чаша от бульона.

Разпределете спаначените листа върху хартия за печене, за да се подсушат.

Сгорещете останалите 1 1/2 супени лъжици масло в тиган и сложете парчетата хляб. Нека се приготвят на умерен огън, докато покафенеят (около 3 минути). След това разбъркайте и нека хлебните хапки останат върху котлона още 2-3 минути, за да станат хрупкави. Извадете в чиния.

В купа разбийте яйцата със сметаната и бульона от спанака. Добавете 1/2 чаена лъжица сол, 1/8 чаена лъжица черен пипер и щипка индийско орехче.

След това в същия съд изсипете спанака, разбъркайте и разпределете сместа в намазнената форма.

Върху тази основа сложете хляба и поставете формата в друга тава, която напълнете с вода (да покрива 1/3 от съда).

Изпечете пудинга за 35-40 минути, а в края на приготвянето добавете натрошената рикота.

Когато готовото ястие се охлади, нарежете на парчета и поднесете.

Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: hamov-hotov.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛайфстайлВидеоЛюбопитноЗдравни съветиСнимкиХрани и ястияНовиниДиетиИнтервюта