Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Хлебен пудинг със спанак и рикота

Хлебен пудинг със спанак и рикота

от 07 юни 2018г.
Хлебен пудинг със спанак и рикота - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

  • 2 супени лъжици масло
  • 400 грама спанак (само листата)
  • 2 супени лъжици вода
  • 1 малка скилидка чесън, нарязана ситно
  • 110-130 грама нарязан на малки парчета хляб
  • 2 големи яйца
  • 3/4 чаена чаша гъста готварска сметана
  • щипка настъргано индийско орехче
  • натрошено сирене рикота
  • кашерна сол и прясно смлян черен пипер


Начин на приготвяне:


Включете фурната на 160 градуса, подмажете дъното на форма за печене с масло.

В голям тиган разтопете 1/2 супена лъжица масло, добавете спанака, налейте водата и сложете чесъна. Подправете със сол, черен пипер и разбъркайте няколко пъти.

Затворете съда с капак и гответе спанака около две минути, докато омекне, след което отцедете течността с помощта на гевгир, поставен над купа. Запазете 1/4 чаена чаша от бульона.

Разпределете спаначените листа върху хартия за печене, за да се подсушат.

Сгорещете останалите 1 1/2 супени лъжици масло в тиган и сложете парчетата хляб. Нека се приготвят на умерен огън, докато покафенеят (около 3 минути). След това разбъркайте и нека хлебните хапки останат върху котлона още 2-3 минути, за да станат хрупкави. Извадете в чиния.

В купа разбийте яйцата със сметаната и бульона от спанака. Добавете 1/2 чаена лъжица сол, 1/8 чаена лъжица черен пипер и щипка индийско орехче.

След това в същия съд изсипете спанака, разбъркайте и разпределете сместа в намазнената форма.

Върху тази основа сложете хляба и поставете формата в друга тава, която напълнете с вода (да покрива 1/3 от съда).

Изпечете пудинга за 35-40 минути, а в края на приготвянето добавете натрошената рикота.

Когато готовото ястие се охлади, нарежете на парчета и поднесете.

Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: hamov-hotov.ru

Още по темата:
  • Плодов пудинг с хляб Плодов пудинг с хляб
  • Хлебен пудинг с орехи и прясно мляко Хлебен пудинг с орехи и прясно мляко
  • Хлебен пудинг с банани, стафиди, ядки и карамелена коричка Хлебен пудинг с банани, стафиди, ядки и карамелена коричка
  • Шоколадов сладкиш с ванилов пудинг и крем Шоколадов сладкиш с ванилов пудинг и крем
5.0/5 1 оценка

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

МИКС ЗА ПУДИНГ С РОЖКОВ И КОКОС 50 г ЗДРАВНИЦА
3.30лв.

МИКС ЗА ПУДИНГ С РОЖКОВ И КОКОС 50 г ЗДРАВНИЦА

МИКС ЗА ПУДИНГ С БУРБОНСКА ВАНИЛИЯ 50 г ЗДРАВНИЦА
4.20лв.

МИКС ЗА ПУДИНГ С БУРБОНСКА ВАНИЛИЯ 50 г ЗДРАВНИЦА

МИКС ЗА ПУДИНГ С ЯГОДА И БОРОВИНКА 50 г ЗДРАВНИЦА
4.20лв.

МИКС ЗА ПУДИНГ С ЯГОДА И БОРОВИНКА 50 г ЗДРАВНИЦА

МИКС ЗА ПУДИНГ С ТРОПИЧЕСКИ ПЛОДОВЕ 50 г ЗДРАВНИЦА
5.30лв.

МИКС ЗА ПУДИНГ С ТРОПИЧЕСКИ ПЛОДОВЕ 50 г ЗДРАВНИЦА

Коментари към Хлебен пудинг със спанак и рикота

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Хлебен пудинг със спанак и рикота
    www.framar.bg 
    на 18 July 2025 в 17:05
    Коментирайте "Хлебен пудинг със спанак и рикота"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Тестени изделия
  • Разни
  • Какъв хляб да ядем – бял, пълнозърнест или с квас
  • Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
  • Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
  • Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
  • Как да се откажем от хляба: начини и полза - част 1
  • Как да се откажем от хляба: начини и полза - част 2
  • Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
  • Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
  • Справете се с болезнения цирей с помощта на хляб и мляко
  • Погача за прощъпулник
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Преглед при лекар, рецепти, лечение - по време на почивка

преди 2 дни, 3 часа и 47 мин.

Готварски книги или рецепти от кулинарни страници в интернет използвате?

преди 2123 дни, 1 час и 19 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Къде изчезна пробиотикът Вивомикс?

преди 7 дни, 7 часа и 9 мин.

Експертиза на трайно намалена работоспособност ТЕЛК и ЛКК - какво трябва да знаете

преди 9 дни, 6 часа и 47 мин.

Шампионат по колоездене "Зелените пирамиди", гр. Стара Загора - 06.07.2025 година

преди 14 дни, 5 часа и 6 мин.

Защо не трябва да пием кафе преди кръвни изследвания - всичко което трябва да знаете

преди 21 дни, 1 час и 16 мин.
Всички

АНКЕТА

Как ще ни повлияе приемане на еврото?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ИБУПРОФЕН ПОЛФА таблетки 200 мг * 20

КАНТАБ ПЛЮС таблетки 32 мг / 12.5 мг * 28 НОБЕЛ

АКАРД таблетки 150 мг * 30

ДЖЕЙМИСЪН ЧЕРВЕНА БОРОВИНКА капсули 500 мг * 60

НАЗО ЛИБЕРО ХИПЕРТОНИЧЕН НАЗАЛЕН СПРЕЙ С МЕНТОЛ И ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА 100 мл

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

БИОХЕРБА ТРОЙЧАТКА капсули 250 мг * 100

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 юли 2025г. в 16:49:50

БИО БАЛАНС саше * 10 НОБЕЛ

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 юли 2025г. в 16:24:21

ЕСКИМО ЗА ДЕЦА сироп 105 мл

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 юли 2025г. в 16:08:56

ЕРДОМЕД прах 175 мг / 5 мл 100 мл

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 юли 2025г. в 15:56:03

ДЖЕЙМИСЪН ПРОБИОТИК 10 капсули * 60

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 юли 2025г. в 15:42:55
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival