Пудинг от стар хляб с бекон и зелен лук

Необходими продукти:
500 грама стар хляб
250 грама бекон
4 яйца
връзка зелен лук
500 милилитра прясно мляко
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете бекона на малки парчета, изпържете ги и отцедете мазнината.
В нея изпържете зеления лук, накълцан ситно.
В отделен съд смесете яйцата с прясното мляко, тогава прибавете лука и подправете на вкус.
В тази комбинация сложете хляба, който предварително сте нарязали на малки кубчета. Оставете го до престои около час, за да може да поеме течността.
Застелете с пергамент дъното и стените на подходяща форма и разпределете половината от сместа, а върху нея - бекона.
Следва останалия хляб и покрийте с фолио.
Поставете в загрята до 180 градуса фурна и изпечете пудинга за около час.
Поднесете охладен.
Добър апетит!
Снимки: povar.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Какъв хляб да ядем – бял, пълнозърнест или с квас
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Как да се откажем от хляба: начини и полза - част 1
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
- Как да се откажем от хляба: начини и полза - част 2
- Да разбием заблудите - хляба
- Пълнени пилешки гърди в бекон
Коментари към Пудинг от стар хляб с бекон и зелен лук