Пудинг от стар хляб с бекон и зелен лук
Необходими продукти:
500 грама стар хляб
250 грама бекон
4 яйца
връзка зелен лук
500 милилитра прясно мляко
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете бекона на малки парчета, изпържете ги и отцедете мазнината.

В нея изпържете зеления лук, накълцан ситно.

В отделен съд смесете яйцата с прясното мляко, тогава прибавете лука и подправете на вкус.

В тази комбинация сложете хляба, който предварително сте нарязали на малки кубчета. Оставете го до престои около час, за да може да поеме течността.

Застелете с пергамент дъното и стените на подходяща форма и разпределете половината от сместа, а върху нея - бекона.

Следва останалия хляб и покрийте с фолио.

Поставете в загрята до 180 градуса фурна и изпечете пудинга за около час.
Поднесете охладен.

Добър апетит!
Снимки: povar.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МИКС ЗА ПУДИНГ С РОЖКОВ И КОКОС 50 г ЗДРАВНИЦА
МИКС ЗА ПУДИНГ С БУРБОНСКА ВАНИЛИЯ 50 г ЗДРАВНИЦА
МИКС ЗА ПУДИНГ С ЯГОДА И БОРОВИНКА 50 г ЗДРАВНИЦА
МИКС ЗА ПУДИНГ С ТРОПИЧЕСКИ ПЛОДОВЕ 50 г ЗДРАВНИЦА
НИКОЙ НЕ Е ПО-ГОЛЯМ ОТ ХЛЯБА - РАЛИЦА ИЛИЕВА, ИЛИАН ИЛИЕВ - ХЕРМЕС
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Пълнени пилешки гърди в бекон
- Руладини с бекон на фурна
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- 22 интересни факта за хляба
- Погача за прощъпулник
- Бананов пудинг с чиа и орехи
- Рецепти за домашен селски хляб (с хрупкава коричка и с подправки)
Коментари към Пудинг от стар хляб с бекон и зелен лук