Пудинг от стар хляб с бекон и зелен лук
Необходими продукти:
500 грама стар хляб
250 грама бекон
4 яйца
връзка зелен лук
500 милилитра прясно мляко
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете бекона на малки парчета, изпържете ги и отцедете мазнината.
В нея изпържете зеления лук, накълцан ситно.
В отделен съд смесете яйцата с прясното мляко, тогава прибавете лука и подправете на вкус.
В тази комбинация сложете хляба, който предварително сте нарязали на малки кубчета. Оставете го до престои около час, за да може да поеме течността.
Застелете с пергамент дъното и стените на подходяща форма и разпределете половината от сместа, а върху нея - бекона.
Следва останалия хляб и покрийте с фолио.
Поставете в загрята до 180 градуса фурна и изпечете пудинга за около час.
Поднесете охладен.
Добър апетит!
Снимки: povar.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Какво се случва в тялото ни, след като откажем хляба
- Доц. Даниела Попова, Ръководител на Клиника по терапия на ендокринно метаболитни болести и диететика към УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“: Не случайно в молитвата си казваме „Хляб наш насущний“
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Пълнени пилешки гърди в бекон
- Еврейски безквасен хляб Маца
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
- Рецепти за домашен селски хляб (с хрупкава коричка и с подправки)
Коментари към Пудинг от стар хляб с бекон и зелен лук