Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Хапки от пилешко месо и крема сирене с хрупкава панировка

Хапки от пилешко месо и крема сирене с хрупкава панировка

Хапки от пилешко месо и крема сирене с хрупкава панировка - изображение

Необходими продукти:

  • 220 грама крема сирене
  • 2 чаени чаши предварително сготвено пилешко месо – накъсано
  • 1/2 чаена чаша сос бъфало
  • 2 чаени чаши настъргана зряла моцарела
  • 1 чаена чаша настърган чедър
  • 2 чаени чаши брашно
  • 6 яйца, разбити
  • 3 чаени чаши галета

Начин на приготвяне:

Застелете квадратна тава с хартия за печене. В купа смесете крема сиренето, накъсано пилешкото месо, соса Бъфало и двата вида сирена. Подправете по желание и на вкус. Прехвърлете сместа върху приготвената тавичка и изравнете сместа с помощта на шпатула. Замразете за 1 час.

Нарежете на 16 пръчки сместа, като се стараете да работите бързо.

Оваляйте всяка хапка в брашното, след това в разбитите яйца, накрая галетата и отново повторете – в яйцето и галетата. Подредете върху тавичка, докато приключите с всички хапки.

Опържете ги за около 30 секунди в силно сгорещено олио, докато покафенеят.

Сервирайте с любимия ви сос.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tasty.co

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛайфстайлЛюбопитноХрани и ястияЗдравни съветиХранене при...ДиетиАнкети