Хапки от пилешко месо и крема сирене с хрупкава панировка
Необходими продукти:
- 220 грама крема сирене
- 2 чаени чаши предварително сготвено пилешко месо – накъсано
- 1/2 чаена чаша сос бъфало
- 2 чаени чаши настъргана зряла моцарела
- 1 чаена чаша настърган чедър
- 2 чаени чаши брашно
- 6 яйца, разбити
- 3 чаени чаши галета
Начин на приготвяне:
Застелете квадратна тава с хартия за печене. В купа смесете крема сиренето, накъсано пилешкото месо, соса Бъфало и двата вида сирена. Подправете по желание и на вкус. Прехвърлете сместа върху приготвената тавичка и изравнете сместа с помощта на шпатула. Замразете за 1 час.
Нарежете на 16 пръчки сместа, като се стараете да работите бързо.
Оваляйте всяка хапка в брашното, след това в разбитите яйца, накрая галетата и отново повторете – в яйцето и галетата. Подредете върху тавичка, докато приключите с всички хапки.
Опържете ги за около 30 секунди в силно сгорещено олио, докато покафенеят.
Сервирайте с любимия ви сос.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tasty.co
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Пилешки руладини в бекон с гъби, топено сирене и кисели краставички
- Пълнени пилешки гърди в бекон
Коментари към Хапки от пилешко месо и крема сирене с хрупкава панировка