Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Хамбургер с телешко кюфте и лют сос Холандез+

Хамбургер с телешко кюфте и лют сос Холандез

Хамбургер с телешко кюфте и лют сос Холандез - изображение

Необходими продукти:

  • 8 слайса бекон
  • 4 броя английски мъфини
  • 400 грама телешка кайма
  • сол и черен пипер на вкус
  • 4 слайса сирене колби (или друго по избор)
  • 1/4 авокадо
  • 2 супени лъжици масло
  • 4 яйца

За соса Холандез с халапеньо:

  • 1 жълтък
  • 1 чаена лъжица вода
  • 1 чаена лъжица лимонов сок
  • щипка сол
  • 8 супени лъжици масло
  • 1 чушка халапеньо

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса. Застелете тава с хартия за печене и подредете слайсовете бекон. Изпечете ги, като ги обръщате от време на време, докато станат хрупкави - около 16 минути. Оставете ги да се отцедят от излишната мазнина върху кухненска хартия.

През това време пригответе соса Холандез: Във висок съд (каната на пасатора) сложете жълтъка, водата, лимоновия сок и щипка сол. В малка касерола разтопете маслото.

Поставете пасатора на дъното на съда и го включете. С пускането на миксера бавно изсипете горещото масло, то трябва да се смеси с другите съставки. Добавете половината люта чушка (останалата запазете за гарниране), продължете да разбивате, докато получите гладка кремообразна смес. Прехвърлете соса в съд с похлупак и го дръжте на стайна температура, докато е необходим.

Овкусете каймата със сол и черен пипер и направете 8 кюфтета. Загрейте тиган на висока температура и сложете две кюфте в съда, с помощта на шпатулата притеснете, за да станат плоски и по-широки. Печете по ваш вкус, а когато обърнете, сложете веднага един резен сирене отгоре. След това сложете едното кюфте върху другото.

Разделете напречно английския мъфин и сложете върху едната му част 2 слайса бекон. Отгоре посатвете кюфтето (веднага, след като го извадите от тигана), а след това сложете 2 резена авокадо. Повторете, докато приготвите всички бургери.

Запържете яйцата в 2 супени лъжици масло. Поставете всяко яйце върху нарязаното авокадо, добавете от соса и покрийте с другата част на хлебчето.

Сервирайте с няколко резена чушка халапеньо.

Бон апети!

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: seriouseats.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛайфстайлЛюбопитноНовини