Бургери с пуешко месо

Пуешкото месо е нискокалорично, засища и съдържа много протеини. Ако искате да си направите бургери, може да го ползвате като здравословен заместител на свинското месо. Съставките за тази рецепта са за 4 бургера, а приготвянето ще отнеме само 20 минути.
Необходими продукти
- 450 грама кайма от пуешко месо
Начин на приготвяне
Вземете голяма купа и в нея сложете пуешката кайма. Разбийте яйцето, добавете галетата, зеления лук, чесъна, джинджифила и соевия сос. Разбъркайте всички съставки добре и оформете от готовата смес 4 бургера.
Сложете олиото в голям тиган и го загрейте на средно висока температура. Запържете бургерите по 4-5 минути от всяка страна. Поръсете с магданоза и сложете в питките за хамбургери. Може да добавите към бургера други съставки по ваш избор. Експериментирайте и да ви е сладко!
Източник: allrecipes.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Класически сос за хамбургери
- Чипсовете и хамбургерите увреждат мозъка
- Домашни вегетариански сандвичи
- Пилешки бургер с яйце и зеленчуци
- Бургер със зеленчуци, кюфте от киноа и сос
- Хамбургер с телешко кюфте, карамелизиран лук и гъби
- Съдържат ли хамбургерите месо? Не съвсем
- Хибридът суши бургер е реалност и е по-апетитен, околкото можем да си представим
- Картофен бургер с пилешко
- Бургери със сьомга
Коментари към Бургери с пуешко месо