Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Хамбургер с телешко кюфте, карамелизиран лук и гъби

Хамбургер с телешко кюфте, карамелизиран лук и гъби

Хамбургер с телешко кюфте, карамелизиран лук и гъби - изображение

Начин на приготвяне:

  • 3 глави лук, нарязани на едро
  • 600 грама печурки, грубо нарязани
  • 4 1/2 супени лъжици масло
  • 1 супена лъжица свежи листа майорана, нарязани
  • 1 1/2 супени лъжици брашно
  • 1 чаена чаша прясно мляко
  • 3/4 чаена чаша настъргано сирене Грюер
  • 800 грама телешка кайма, оформена на 4 кюфтета
  • 4 питки
  • пържен лук

Начин на приготвяне:

Смелете лука в кухненски робот и го прехвърлете в купичка. По същия начин смелете и гъбите, докато се получат съвсем малки парченца.

Загрейте 3 супени лъжици масло в тиган и изпържете лука за 2-3 минути, след което добавете гъбите и пържете, докато водата се изпари и гъбите покафенеят (за около 8-12 минути). Добавете майорана, подправете със сол и пипер, минута по-късно свалете от котлона и оставете настрана.

В малка касерола загрейте останалото масло и добавете брашното, разбъркайте, за да се получи каша. Добавете млякото, като бъркате непрекъснато, за да направите сос. Когато се сгъсти прибавете настърганото сирене и свалете касеролата от котлона. Подправете със сол и пипер.

Подправете кюфтетата отново с пипер и сол и изпечете на скара до готовност. Прехвърлете ги в чиния и оставете за 5 минути.

Ако има нужда затоплете гъбите и белия.

Сглобете сандвича, като на половината питка сложите от гъбите, следва кюфтето, соса и поръсите с препържен лук. Сервирайте сандвича незабавно.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: seriouseats.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиРецептиЛайфстайлЛюбопитноНовини