Хамбургер с телешко кюфте, карамелизиран лук и гъби

Начин на приготвяне:
- 3 глави лук, нарязани на едро
- 600 грама печурки, грубо нарязани
- 4 1/2 супени лъжици масло
- 1 супена лъжица свежи листа майорана, нарязани
- 1 1/2 супени лъжици брашно
- 1 чаена чаша прясно мляко
- 3/4 чаена чаша настъргано сирене Грюер
- 800 грама телешка кайма, оформена на 4 кюфтета
- 4 питки
- пържен лук
Начин на приготвяне:
Смелете лука в кухненски робот и го прехвърлете в купичка. По същия начин смелете и гъбите, докато се получат съвсем малки парченца.
Загрейте 3 супени лъжици масло в тиган и изпържете лука за 2-3 минути, след което добавете гъбите и пържете, докато водата се изпари и гъбите покафенеят (за около 8-12 минути). Добавете майорана, подправете със сол и пипер, минута по-късно свалете от котлона и оставете настрана.
В малка касерола загрейте останалото масло и добавете брашното, разбъркайте, за да се получи каша. Добавете млякото, като бъркате непрекъснато, за да направите сос. Когато се сгъсти прибавете настърганото сирене и свалете касеролата от котлона. Подправете със сол и пипер.
Подправете кюфтетата отново с пипер и сол и изпечете на скара до готовност. Прехвърлете ги в чиния и оставете за 5 минути.
Ако има нужда затоплете гъбите и белия.
Сглобете сандвича, като на половината питка сложите от гъбите, следва кюфтето, соса и поръсите с препържен лук. Сервирайте сандвича незабавно.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: seriouseats.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Класически сос за хамбургери
- Чипсовете и хамбургерите увреждат мозъка
- Домашни вегетариански сандвичи
- Пилешки бургер с яйце и зеленчуци
- Бургер със зеленчуци, кюфте от киноа и сос
- Съдържат ли хамбургерите месо? Не съвсем
- Хибридът суши бургер е реалност и е по-апетитен, околкото можем да си представим
- Картофен бургер с пилешко
- Бургери със сьомга
- Бургери с пуешко месо
Коментари към Хамбургер с телешко кюфте, карамелизиран лук и гъби