Начало Хранене Рецепти Гарнитури От зеленчуци Хрупкав препържен лук за сандвичи

Хрупкав препържен лук за сандвичи

Хрупкав препържен лук за сандвичи - изображение

Необходими продукти:

  • 2 чаени чаши тънко нарязан лук
  • 2 чаени чаши олио за пържене
  • сол

Начин на приготвяне:

Пригответе голяма чиния или тава с 8 отделни слоя кухненска хартия.

Пригответе метален гевгир и го поставете върху огнеупорна купа.

Сложете лука и олиото в голяма касерола или тиган уок и поставете на котлона, включен на най-висока степен, за да се изпържи. Когато стане златисто кафяв отцедете в гевгира (имайте предвид, че лукът ще продължи да се пържи и след като го извадите от мазнината, затова внимавайте да не стане твърде тъмен).

Прехвърлете върху подготвената хартия и подправете със сол.

Изчакайте за кратко да се отцеди, след което внимателно издърпайте най-горния слой хартия, така че да претърколите лука върху долния. Изчакайте няколко секунди и така направете със следващия и т.н. докато лукът вече не оставя почти никаква мазнина по хартията.

Оставете да се охлади на стайна температура, след което може да съхранявате до 3 месеца в плътно затворен контейнер.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: seriouseats.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияЛюбопитноАлт. медицинаСнимкиИсторияБотаникаЛайфстайлДиети