Хрупкав препържен лук за сандвичи

Необходими продукти:
- 2 чаени чаши тънко нарязан лук
- 2 чаени чаши олио за пържене
- сол
Начин на приготвяне:
Пригответе голяма чиния или тава с 8 отделни слоя кухненска хартия.
Пригответе метален гевгир и го поставете върху огнеупорна купа.
Сложете лука и олиото в голяма касерола или тиган уок и поставете на котлона, включен на най-висока степен, за да се изпържи. Когато стане златисто кафяв отцедете в гевгира (имайте предвид, че лукът ще продължи да се пържи и след като го извадите от мазнината, затова внимавайте да не стане твърде тъмен).
Прехвърлете върху подготвената хартия и подправете със сол.
Изчакайте за кратко да се отцеди, след което внимателно издърпайте най-горния слой хартия, така че да претърколите лука върху долния. Изчакайте няколко секунди и така направете със следващия и т.н. докато лукът вече не оставя почти никаква мазнина по хартията.
Оставете да се охлади на стайна температура, след което може да съхранявате до 3 месеца в плътно затворен контейнер.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: seriouseats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОХЕРБА ХЕРБАЛ ЛУКС ШАМПОАН УЛТРА 250 мл
КАЛОИДОН гел 30 мл НАТУРФАРМА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С МЕК ВКУС 70 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С ЛЕКО КИСЕЛ ВКУС 70 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Ползи и вреди на червения лук
- Направете си домашен антивирусен оксимел с мощно действие против грип
- Задушено кисело зеле с лук и бекон
- Един месец закусвайте с печен лук, за да се предпазите от диабет
- Как да извадим лука и да го съхраним здрав до другото лято?
- Картофен колбас с лук
- Палачинки със сирене и лук
- Печен лук с плънка от шунка, пармезан и сметана
- Салата от печени патладжани и пресни домати с чесън и лук
Коментари към Хрупкав препържен лук за сандвичи