Картофен бургер с пилешко
Необходими продукти:
300 грама пилешко филе (може друго, ако предпочитате)
6 средни картофа
1 домат
2 супени лъжици брашно
2 яйца
малко настърган кашкавал
сос по избор
магданоз
подправки и сол на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете филето на малки парчета.
Овкусете го със сол и подправки по избор, добавете 1 лъжица от брашното, едно яйце и разбъркайте.
Обелете и настържете картофите, отцедете от течността, подсолете, прибавете другата лъжица брашно и второто яйце. Разбъркайте.
Нагорещете малко растителна мазнина в тиган и сложете слой от картофената смес с приблизителна дебелина 6 - 8 милиметра. Разпределете равномерно, заравнете повърхността и изпечете на среден огън до образуването на златиста коричка от двете страни. Така направете две питки.
Пилешкото изпечете в отделен тиган от двете страни. Когато е готово, обърнете още веднъж и поръсете с малко настърган кашкавал. Оставете за кратко на котлона, за да се разтопи последният.
Ако предпочитате, сложете цяло парче кашкавал.
Сложете пилешкото върху картофения блат, следват кръгчета домат, поръсете с нарязан магданоз и сос по избор.
Затворете сандвича с втора картофена питка и сте готови.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Класически сос за хамбургери
- Домашни вегетариански сандвичи
- Пилешки бургер с яйце и зеленчуци
- Хамбургери с плънка от сирена, броколи, яйца и подправки
- Бургер със зеленчуци, кюфте от киноа и сос
- Sky Optic Бургас
- Бургер с телешко и ананас
- Пухкави джобчета с бирено тесто, пуешко и кашкавал
- Солена торта Чийзбургер
- Бургер със свинско бонфиле, сос Айоли и салата от резене
Коментари към Картофен бургер с пилешко