Домашни питки за хамбургер
Необходими продукти:
- 500 грама брашно
- 7 грама прясна мая
- 25 грама захар
- 10 грама сол
- 200 милилитра топла вода
- 75 милилитра мляко
- 17 грама масло
- 1 яйце
- сусам за поръсване
Начин на приготвяне:
В купа пресейте брашното. В отделен съд смесете течностите, добавете захарта, солта и маята. Разбийте яйцето и комбинирайте смесите.
По време на месенето добавете маслото, нарязано на фини парченца и оставете тестото да втаса. След това разделете на 8 топки, притеснете с дланта на ръката и оформете питки.
Намажете ги с масло, поръсете със сусам, подредете в тавичка и изчакайте да удвоят обема си. Загрейте фурна на 200 градуса и изпечете за 15-20 минути.
Охладете питките, разрежете, гарнирайте ги по ваш вкус и им се насладете.
Добър апетит!
Източник: cocina-en-familia.blogspot.es
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Тутманик
- Отворена пита със сирене, чесън и риган
- Традиционни милинки с пудра захар (без сирене)
- Великденски заек от хлебни питки с пълнеж
- Гужери с кашкавал и чесново масло
- Погача за новородено бебе
- Погача за прощъпулник
- Гужери с чеснов сос
- Питка със сирене, извара и зелен лук
- Бързи питки без месене
Коментари към Домашни питки за хамбургер