Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Оризови бургери с пилешко филе и соев сос

Оризови бургери с пилешко филе и соев сос

Оризови бургери с пилешко филе и соев сос - изображение

Необходими продукти:

  • 1 чаена чаша ориз (кръглозърнест)
  • 300-350 грама пилешко филе (или използвайте друго месо)
  • 1/2 супена лъжица захар
  • 2,5 супени лъжици соев сос
  • 2 супени лъжици кетчуп
  • 1 супена лъжица оризов оцет (по желание, ако разполагате с такъв)
  • 1 домат или краставица
  • любим сос

 

Начин на приготвяне:

Месото нарежете на малки парчета, подправете ги и залейте с 2 лъжици от соевия сос. Оставете да се мариноват.

През това време се заемете с ориза, който трябва да бъде лепкав. Сварете го и оставете във водата.

Филето изпържете го готовност.

Останалия соев сос комбинирайте със захарта и щипка сол, налейте оризовия оцет и поставете съда с течността върху котлона на ниска температура, докато сладките кристалчета се разтопят. След това залейте ориза със соса и разбъркайте внимателно.

Разпределете върху плоска повърхност ориза. Притиснете го с дъска, за да се получи плоска питка.

Разрежете я на няколко части. Намажете ги с любим сос, върху който сложете пилешките парченца, резени зеленчуци - домати или краставици, отново намажете с малко кетчуп и покрийте с втори оризов слой.

Бургерите са готови.

Да ви е вкусно!

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vpuzo.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлРецептиХрани и ястияЗдравни съветиЛюбопитноХранене при...ДиетиБотаникаНовиниСнимки