Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Френски сладкиш "Париж-Брест" с крем и бадемови листенца

Френски сладкиш "Париж-Брест" с крем и бадемови листенца

от 13 яну 2014г.
Френски сладкиш "Париж-Брест" с крем и бадемови листенца - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Необходими продукти

За крема:

350 милилитра прясно мляко

100 грама масло

2 яйца

4 супени лъжици нишесте

1/2 чаена чаша захар

10 грама ванилова захар

 

За тестото:

60 грама масло

120 грама брашно

1 супена лъжица захар

3 яйца

20 грама бадемови листенца

1 чаена чаша вода

щипка сол

 

За поръсване:

1 супена лъжица пудра захар

 

Начин на приготвяне:

 

Кремът

Смесете нишестето, половината от захарта, ваниловата захар и яйцата. Останалата захар прибавете към прясното мляко и го сложете на котлона да кипне. Когато това стане, докато е още горещо, започнете внимателно да го наливате в яйчната смес на тънка струя, бъркайки непрекъснато. Поставете крема на бавен огън и бъркайте до сгъстяване, но не допускайте да се вари. Готовия крем оставете да изстива, но затворете съда с капак или покрийте с фолио, за да не се образува кора на повърхността му. Щом изстине, добавете маслото и разбийте с помощта на миксер до получаването на еднородна консистенция.

 

Тестото

Смесете водата, солта, захарта и маслото. Сложете комбинацията да заври и маслото да се разтопи напълно. Добавете брашното, бъркайки с дървена лъжица, докато сместа стане гладка и хомогенна. Охладете я малко, след което прибавете яйцата едно по едно, бъркайки хубаво. Замесете гъсто тесто.

 

Вземете подходяща тава, застелете дъното й с хартия за печене. С помощта на сладкарски шприц оформете колелца (пръстени) с различен диаметър (6 и 7 см). Поръсете ги с бадемови листенца и изпечете в загрята до 200 градуса фурна до златисто (20 минути). Оставете сладките да изстинат напълно.

 

Следва да сглобите сладкиша. По-големите пръстени намажете с крема, използвайки отново шприца. Отгоре "затворете" с по-малките и поръсете с пудра захар. Приберете десерта в хладилника поне за 1 час.

Добър апетит!

Още по темата:
  • Белтъчен крем за торти и сладкиши Белтъчен крем за торти и сладкиши
  • Маслен крем за торти и сладкиши Маслен крем за торти и сладкиши
  • Белтъчно-маслен крем за торти и сладкиши Белтъчно-маслен крем за торти и сладкиши
  • Сметанов крем с ананас за сладкиши и торти Сметанов крем с ананас за сладкиши и торти
0.0/5 0 оценки

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
259.00лв. / 132.42 €

РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2

Безплатна доставка за България!
БИО КАКАОВО МАСЛО СТУДЕНО ПРЕСОВАНО 100 мл ДРАГОН СУПЕРФУДС
16.90лв. / 8.64 €

БИО КАКАОВО МАСЛО СТУДЕНО ПРЕСОВАНО 100 мл ДРАГОН СУПЕРФУДС

ТАХАН ОРЕХОВ 350 гр. ЗП ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ
15.40лв. / 7.87 €

ТАХАН ОРЕХОВ 350 гр. ЗП ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ

ЛИМОНОВ СЛАДКИШ С МАКАВО СЕМЕ -  КРИСТИНА КАМПОС - ХЕРМЕС
19.95лв. / 10.20 €

ЛИМОНОВ СЛАДКИШ С МАКАВО СЕМЕ - КРИСТИНА КАМПОС - ХЕРМЕС

БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ ШОКОЛАД 250 мл
17.00лв. / 8.69 €

БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ ШОКОЛАД 250 мл

ESN FLAV'N TASTY ПОДСЛАДИТЕЛ прах 250 г
43.41лв. / 22.20 €

ESN FLAV'N TASTY ПОДСЛАДИТЕЛ прах 250 г

Коментари към Френски сладкиш "Париж-Брест" с крем и бадемови листенца

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Френски сладкиш "Париж-Брест" с крем и бадемови листенца
    www.framar.bg 
    на 22 August 2025 в 08:25
    Коментирайте "Френски сладкиш "Париж-Брест" с крем и бадемови листенца"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Десерти
  • Кейкове и торти
  • Бадеми - полезни и вредни свойства
  • Крем с кондензирано мляко за торти и сладкиши
  • Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
  • Ползи и вреди на бадемовото брашно
  • Обикновен маслен крем
  • Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
  • Летен сладкиш с малини и кайсии
  • Млечен кокосов кекс
  • Бананов кекс с овесени ядки и орехи
  • Лимонов сладкиш с прясно мляко и масло
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
В Израел ще бъде направена първата трансплантация на гръбначен мозъкВ Израел ще бъде направена първата трансплантация на гръбначен мозък

В Израел ще бъде направена първата трансплантация на гръбначен мозък

от 21 авг 2025г.Прочети повече
Диабетна комаДиабетна кома

Диабетна кома

от 21 авг 2025г.Прочети повече
Хапчето за аборт мифепристон забавя развитието на рака на гърдатаХапчето за аборт мифепристон забавя развитието на рака на гърдата

Хапчето за аборт мифепристон забавя развитието на рака на гърдата

от 21 авг 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Преглед при лекар, рецепти, лечение - по време на почивка

преди 36 дни, 19 часа и 7 мин.

Къде изчезна пробиотикът Вивомикс?

преди 41 дни, 22 часа и 29 мин.
Всички

АНКЕТА

Как се спасявате от летните жеги?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

СПИРТНИ ТАМПОНИ 70% * 100 MAIMED

КРАСИВО БЕЗРАЗСЪДСТВО - Л. ДЖ. ШЕН - СИЕЛА

ЧОВЕК НА ИМЕ УВЕ - ФРЕДЕРИК БАКМАН - мека корица - СИЕЛА

КАНПОЛ ТУПФИ (КЛЕЧКИ) ЗА УШИ С ОГРАНИЧИТЕЛ * 56

ПАСТА ЗА ЗЪБИ СЕНСОДИН ФЛУОРИД 75 мл

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ТРОКСЕВАЗИН ГЕЛ 40 г ТЕВА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 21 авг 2025г. в 18:09:31

ТРОКСЕВАЗИН ГЕЛ 40 г ТЕВА

Коментар на: никола от 21 авг 2025г. в 17:41:34

СИЛИКОНОВА ФЛУОРИСЦЕНТНА ГРИВНА С АРОМАТ НА ЦИТРОНЕЛА АРОМА ДИФЕНС

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 21 авг 2025г. в 14:44:34

БУТАРЕН капсули * 90

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 21 авг 2025г. в 14:43:56

БЛАНД таблетки * 30 ПРИ СТРЕС БОТАНИК

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 21 авг 2025г. в 14:37:46
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival