Френски сладкиш "Париж-Брест" с крем и бадемови листенца
Необходими продукти
За крема:
350 милилитра прясно мляко
100 грама масло
2 яйца
4 супени лъжици нишесте
1/2 чаена чаша захар
10 грама ванилова захар
За тестото:
60 грама масло
120 грама брашно
1 супена лъжица захар
3 яйца
20 грама бадемови листенца
1 чаена чаша вода
щипка сол
За поръсване:
1 супена лъжица пудра захар
Начин на приготвяне:
Кремът
Смесете нишестето, половината от захарта, ваниловата захар и яйцата. Останалата захар прибавете към прясното мляко и го сложете на котлона да кипне. Когато това стане, докато е още горещо, започнете внимателно да го наливате в яйчната смес на тънка струя, бъркайки непрекъснато. Поставете крема на бавен огън и бъркайте до сгъстяване, но не допускайте да се вари. Готовия крем оставете да изстива, но затворете съда с капак или покрийте с фолио, за да не се образува кора на повърхността му. Щом изстине, добавете маслото и разбийте с помощта на миксер до получаването на еднородна консистенция.
Тестото
Смесете водата, солта, захарта и маслото. Сложете комбинацията да заври и маслото да се разтопи напълно. Добавете брашното, бъркайки с дървена лъжица, докато сместа стане гладка и хомогенна. Охладете я малко, след което прибавете яйцата едно по едно, бъркайки хубаво. Замесете гъсто тесто.
Вземете подходяща тава, застелете дъното й с хартия за печене. С помощта на сладкарски шприц оформете колелца (пръстени) с различен диаметър (6 и 7 см). Поръсете ги с бадемови листенца и изпечете в загрята до 200 градуса фурна до златисто (20 минути). Оставете сладките да изстинат напълно.
Следва да сглобите сладкиша. По-големите пръстени намажете с крема, използвайки отново шприца. Отгоре "затворете" с по-малките и поръсете с пудра захар. Приберете десерта в хладилника поне за 1 час.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!БИО КОКОСОВО МАСЛО СТУДЕНО ПРЕСОВАНО 100 мл ДРАГОН СУПЕРФУДС
ТАХАН ОРЕХОВ 350 гр. ЗП ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ
ЛИМОНОВ СЛАДКИШ С МАКАВО СЕМЕ - КРИСТИНА КАМПОС - ХЕРМЕС
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ ШОКОЛАД 250 мл
БИГДЖИГС ДЪРВЕНА ПОСТАВКА СЪС СЛАДКИШИ BJ187
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Бадеми - полезни и вредни свойства
- Кекс с райски ябълки, орехи и глазура от крема сирене
- Обикновен маслен крем
- Ползи и вреди на бадемовото брашно
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Шоколадов сладкиш с райски ябълки
- Крем с кондензирано мляко за торти и сладкиши
- Домашен сладкиш с тиква и сирене крема
- Лимонов сладкиш с прясно мляко и масло
Коментари към Френски сладкиш "Париж-Брест" с крем и бадемови листенца