Френски омлет с картофи, бекон и чесън

Необходими продукти:
50 грама бекон
1/2 глава лук
1 скилидка чесън
1 голям картоф
100 грама масло
1 супена лъжица зехтин
2 яйца
1 супена лъжица балсамов оцет
сол, микс от различни видове смлян пипер, зелени подправки - на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете бекона на тънки ивици и го изпържете в сух тиган.
Извадете го върху хартия, за да поеме тя излишната мазнина.
Към количеството, което се е отделило в съда, прибавете 1 супена лъжица от маслото. В сместа изпържете нарязания на ситно лук, докато омекне.
Тогава прибавете накълцаната скилидка чесън.
Минута по-късно извадете зеленчуците от тигана.
В мазнината налейте балсамовия оцет и нека течността се изпари.
Сложете останалото масло (може да използвате по-малко от посоченото количество) и зехтина.
Изсипете в съда картофа, който предварително сте обелили и нарязали на малки кубчета.
Подправете на вкус и нека се приготвя до образуването на златиста коричка. Когато тя е факт, прибавете бекона, лука и чесъна.
Разбийте яйцата с помощта на вилица, сложете сол и смлян пипер на вкус.
Излейте ги върху зеленчуците и оставете ястието на котлона до готовност на яйцата.
Поръсете с нарязани пресни зелени подправки и поднесете.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Омлет с кисело мляко и зеленчуци
- Омлет с чушки, домати и чесън
- Летен омлет с домати и кашкавал
- Омлет на фурна с пилешко и моцарела
- Омлет с домати, чесън и джинджифил
- Омлет с царевица и сос болонезе
- Картофен омлет с пилешко и кашкавал
- Омлет със сьомга, кашкавал и домати
- Руло от яйца, шунка и сирене крема
- Омлет с шунка, домат и кашкавал (в пакет)
Коментари към Френски омлет с картофи, бекон и чесън