Трислоен зеленчуков омлет

Необходими продукти:
500 грама тиквички
4 стръка магданоз
2 скилидки счукан чесън
12 яйца
2 сладки червени чушки
1 чаена лъжица настъргано индийско орехче
сол на вкус
4 супени лъжици олио
Начин на приготвяне:
Измийте чушките и ги изпечете във фурната за 20 минути при 200 градуса. Може да ги покриете с фолио. След това сложете в найлонов плик, нека се задушат, обелете ципите и отстранете семената. Месестата част нарежете ситно.
Тиквичките разрежете на две по дължина, почистете от семената и нарежете на малки кубчета.
Зеления лук и магданоза измийте, подсушете и накълцайте ситно. Чесъна обелете и счукайте.
Разбийте 4 от яйцата заедно с лука, магданоза и чесъна, прибавете щипка индийско орехче, сол и смлян черен пипер.
Намажете тиган с 1 супена лъжица олио, изсипете сместа и след минута и половина извадете върху хартия.
Следващите 4 яйца разбийте с чушките и подправките. Изпечете по същия начин: с лъжица олио за минута и половина. Извадете и сложете омлета върху първия.
Сгорещете останалата мазнина и в нея изпържете кубчетата тиквички за 5 минути.
Последните 4 яйца разбийте със сол, черен пипер и индийско орехче. Изсипете сместа в съда върху тиквичките и след минута и половина обърнете от другата страна.
Извадете, сложете върху първите два яйчени блата и поставете така оформената "торта" във фурната при температура от 180 градуса.
След 15 минути предястието ще бъде готово. Изчакайте да се охлади малко, извадете от съда, нарежете на парчета и поднесете.
Добър апетит!
Снимки: gastronom.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Омлет с чушки, домати и чесън
- Омлет с кисело мляко и зеленчуци
- Кайгана - омлет по турски
- Омлет с киселец и сирене
- Омлет със зеленчуци
- Омлет с картофи и печурки
- Яйчено руло с топено сирене и чесън
- Летен омлет с домати и кашкавал
- Омлет на фурна с пилешко и моцарела
- Омлет с домати, чесън и джинджифил
Коментари към Трислоен зеленчуков омлет