Трипластов чийзкейк с кафе и шоколад
Необходими продукти
За основата:
150 грама пясъчни бисквити
60 грама масло
За плънката:
600 грама крема сирене
80 грама пудра захар
30 грама нишесте
3 яйца
100 грама черен шоколад
2 супени лъжици какао на прах
100 грама бял аеро шоколад
1 супена лъжица вода
1 супена лъжица разтворимо кафе
форма с диаметър 22 сантиметра.
Начин на приготвяне:
Смелете бисквитите до получаване на трохи (използвайте блендер за целта). Към тях прибавете разтопеното масло. Разбъркайте.
Разпределете сместа по дъното на подготвената форма и притиснете към дъното, за да се пресова основата.
Заемете се с плънката.
Разбийте с блендер крема сиренето, прибавете пудрата захар и яйцата едно по едно, без да прекратявате процеса. Накрая сложете нишестето и отново разбийте всичко.
Разделете сместа на 3 части. Разтворете кафето в 1 супена лъжица вода и прибавете към едната част, разбъркайте.
Втората смесете с разтопения и леко охладен бял шоколад, също разбъркайте.
А третата част комбинирайте с какаото и разтопения черен шоколад.
Загрейте фурната до 150 градуса, на дъното й поставете тенджера със студена вода.
В подготвената форма с бисквитената основа разпределете сместа с черния шоколад. Сложете във фурната за 30 минути. Трябва да се получи еластичен слой.
Когато извадите сложете втори пласт от комбинацията с белия шоколад и отново изпечете за 30 минути.
Последен е слоят от кафе и 30 минути във фурната.
Когато я изключите, отворете вратата й и оставете десертът така за час. След това приберете в хладилника за една нощ.
После може да се насладите на вкуса.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ESN FLAV'N TASTY ПОДСЛАДИТЕЛ прах 250 г
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
ДИЕТИЧЕН НАТУРАЛЕН ЧЕРЕН ШОКОЛАД МИЛМЕКС С БОРОВИНКА И СТЕВИЯ 80 г
СИЙСТАРС ЕКСФОЛИРАЩ ГЕЛ ЗА ЛИЦЕ ШОКОЛАД С ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА 220 мл
КАФЕ МИМИ СКРАБ ЗА ТЯЛО КАФЕ И ШОКОЛАД 120 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Шоколадов сладкиш с райски ябълки
- Бодлив залист, Месарска метла, Миши чемшир, Миши трън, Самодивски чемшир, Див чемшир
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Ябълков сладкиш с грис
- Кафе по време на бременност – безопасно или противопоказно
- Ежедневната консумация на шоколад може да помогне за забавяне на когнитивния спад
- Лесен шоколадов кекс с масло
- Кафе-арабско
Коментари към Трипластов чийзкейк с кафе и шоколад