Кафеен десерт с шоколад и плодове

Необходими продукти:
8 супени лъжици малини
4 супени лъжици касис
4 жълтъка
2 супени лъжици захар
2 чаши силно кафе
2 супени лъжици кафеен ликьор
100 грама шоколад (бял или кафяв)
Начин на приготвяне:
Почистете плодовете от дръжки и листенца. Оставете малко за украса, а останалите разпределете в 4 формички, купички или подходящи чашки. Разбъркайте жълтъците със захарта, добавете кафето и ликьора, разбийте на гореща водна баня до образуването на гъста плътна пяна. След това сложете сместа в ледена вода и продължете да разбивате, докато се сгъсти напълно. Разпределете крема в подготвените формички, украсете със заделените плодове и поръсете с настърган на едро бял шоколад.
Добър апетит
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
БИОХЕРБА РОЖКОВ БРАШНО 200 г
БИОХЕРБА ОВЕСЕНО БРАШНО 500 г
СОЛЕН МАСЛЕН КАРАМЕЛЕН КРЕМ С МЕД 200 г FAMILLE MARY
ГЛЮКОЗА прах 75 г ГАЛЕН ФАРМА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Бодлив залист, Месарска метла, Миши чемшир, Миши трън, Самодивски чемшир, Див чемшир
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Млечно смути със замразени плодове
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Кактус
- Желиран плодов десерт в динена кора
- Шоколадов кекс Нутела от две съставки
- Кисел трън (берберис) - ползи за здравето и състав
- Черният шоколад понижава кръвното налягане
Коментари към Кафеен десерт с шоколад и плодове