Кафеен десерт с шоколад
Необходими продукти:
4 жълтъка
8 супени лъжици захар
160 милилитра студено кафе
250 грама сметана за разбиване (с висока масленост)
100 грама черен шоколад
1 супена лъжица масло
плодове за украса
Начин на приготвяне:
Разбийте жълтъците с половината от захарта до получаването на гъста кремообразна маса. Поставете съда на водна баня и постепенно налейте кафето, разбивайки до образуването на пухкава пяна.
Готовия крем охладете, като разбърквате непрекъснато.
Разбийте сметаната с останалата захар, смесете с крема и разпределете комбинацията в подходящи купички заедно с начупения на парчета шоколад.
Друг вариант за приготвяне е да разтопите шоколада с маслото на водна баня и да полеете охладения десерт.
Украсете с парченца плодове и/или настръган шоколад или по ваш избор.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
ДИЕТИЧЕН НАТУРАЛЕН ЧЕРЕН ШОКОЛАД МИЛМЕКС С БОРОВИНКА И СТЕВИЯ 80 г
СИЙСТАРС ЕКСФОЛИРАЩ ГЕЛ ЗА ЛИЦЕ ШОКОЛАД С ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА 220 мл
КАФЕ МИМИ СКРАБ ЗА ТЯЛО КАФЕ И ШОКОЛАД 120 г
АМИКС УЕЙ ПРО ФЮЖЪН ПРОТЕИН ОВКУСЕН 2300 г
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Шоколадов сладкиш с райски ябълки
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Бодлив залист, Месарска метла, Миши чемшир, Миши трън, Самодивски чемшир, Див чемшир
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Ябълков сладкиш с грис
- Кафе по време на бременност – безопасно или противопоказно
- Лесен шоколадов кекс с масло
- Ежедневната консумация на шоколад може да помогне за забавяне на когнитивния спад
- Как да си захванем кафеено дръвче от 1 зрънце кафе?
Коментари към Кафеен десерт с шоколад