Торта Капучино с мед
Необходими продукти
За блата:
6 яйца
100 грама захар
4 супени лъжици мед
50 милилитра олио
1 супена лъжица бакпулвер
3 супени лъжици какао
1 чаена чаша брашно
За крема:
2 1/2 чаени чаши прясно мляко
1 супена лъжица разтворимо кафе
1 пакетче ванилова захар
1 чаена чаша захар на захар
2 супени лъжици (с връх) нишесте
200 грама масло
За поръсване:
настърган черен шоколад или какао
Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата със захарта и меда с помощта на миксер. Прибавете пресятото брашно с какаото и бакпулвера. Внимателно замесете тесто с лъжица, сложете и олиото. Разбъркайте до еднородност и разделете на две части, които изпечете в умерена фурна до готовност (проверявайте с клечка за зъби).
Направете крема. Сложете 2 чаши от млякото да заври заедно с лъжица разтворимо кафе, след това прибавете двата вида захар. Нека сместа заври, като не забравяте да разбърквате.
Разтворете нишестето в останалото мляко и прибавете към врящото подсладено. Бъркайте непрекъснато и енергично, нека се вари 1 - 2 минути, след което задължително прехвърлете в студена тенджера. Съда затворете с капак или покрийте с найлоново фолио и оставете кремът да се охлади. Когато това стане прибавете маслото (със стайна температура) и разбийте с миксер.
Намажете готовите блатове и сложете един върху друг.
Повърхността на тортата също да е покрита с крем. Поръсете с настърган черен шоколад или какао на прах и да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Лечение при ангина (остър тонзилит)
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Бърз лек със сода и мед срещу болезнените афти
- Отслабване с мед и канела
- Компрес с мед срещу кашлица при деца
- Интересни факти за кафето, които може би не знаете
- Агаве
- Използвайте утайка от кафе за подхранване на доматите
- Торта от вафлени кори с кондензирано мляко и орехи
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
Коментари към Торта Капучино с мед