Торта с блат от авокадо и бадеми
Необходими продукти:
- 300 грама меко авокадо (2 броя)
- 300 грама смлени бадеми
- 300 грама захар на кристали
- 2 лимона - настъргана кората на двата, а единия на сок
- 4 яйца, леко разбити
- 1 чаена лъжица бакпулвер
- 1/2 чаена лъжица сода бикарбонат
- 1 чаена лъжица маково семе + още за декорация
за крема:
- 125 грама крема сирене
- 50 грама масло
- 300 грама пудра захар
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса и застелете две 20 сантиметрови тави за торта с хартия за печене (тя трябва да е само по дъното, за да не образува гънки в блата).
Смелете авокадото, бадемите и захарта в кухненски робот, за да се получи еднородна зелена паста.
Прехвърлете в купа авокадовото тесто и добавете лимоновата кора и сокът. Добавете яйцата, едно по едно, като след всяко разбърквате, за да се усвои добре от сместа. Накрая смесете набухвателите и семената и изсипете. Разпределете сместа между двете тави и печете за 35-40 минути до суха клечка.
Оставете блатовете да се охладят.
За крема разбийте крема сиренето, маслото и захарта, докато се получи пухкав крем.
Намажете единия охладен блат с крема, сложете втория отгоре и сложете останалия крем. Поръсете с маково семе и лимонова кора за декорация.
Да ви е сладко!
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realfood.tesco.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Исландска протеинова торта с боровинки и скир
- Бананова торта с кондензирано мляко и сметана
- Желирана плодова торта с прясно мляко, извара и орехи
- Лятна торта с плодове без печене
- Лесна бананова торта с нишесте и бисквити
- Сиропирана торта с черен шоколад, портокалов крем и глазура
- Домашна торта с крем маскарпоне, кокос и малини
- Божествена торта с млечно-маслен крем, ябълки и орехи
- Торта с тиква, крема сирене и канела
- Торта с малини и червено френско грозде
Коментари към Торта с блат от авокадо и бадеми