Торта Плодова бомба
Необходими продукти
За блата:
3 яйца
1 чаена чаша захар
1 чаена чаша сметана
1,5 чаена чаша брашно
1/2 пакетче бакпулвер
5 грама ванилова захар
За крема:
500 грама сметана
1 чаена чаша захар
2 супени лъжици желатин
100 грама вода
микс от плодове по ваш избор (ягоди, киви, грозде, боровинки и др.)
Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата със захарта, сметаната и ваниловата захар, добавете брашното с бакпулвера и направете гъсто тесто, което изсипете във форма за печене. Сложете във фурната за 30 минути при 180 градуса.
Заемете се с крема. Разтворете желатина във водата и затоплете, докато се разтвори напълно. Разбийте сметаната със захарта и към тях добавете желатина, наливайки тънка струя.
Начупете готовия блат на парчета или изрежете с помощта на някакви формички. Застелете подходяща форма с фолио. На дъното сложете плодове, след това парченцата от блата, отново плодове и редувайте по този начин до изчерпване на продуктите.
Залейте всичко със сметаната. Приберете тортата в хладилника за няколко часа.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Исландска протеинова торта с боровинки и скир
- Бананова торта с кондензирано мляко и сметана
- Желирана плодова торта с прясно мляко, извара и орехи
- Лесна бананова торта с нишесте и бисквити
- Лятна торта с плодове без печене
- Сиропирана торта с черен шоколад, портокалов крем и глазура
- Божествена торта с млечно-маслен крем, ябълки и орехи
- Домашна торта с крем маскарпоне, кокос и малини
- Торта с блат от авокадо и бадеми
- Торта с малини и червено френско грозде
Коментари към Торта Плодова бомба