Тиквени хлебчета с пудра захар
Необходими продукти:
200 грама тиква
60 грама овесени ядки
70 грама захар (може да използвате повече, ако предпочитате по-сладко)
125 милилитра растителна мазнина без аромати
190 грама брашно
сушени плодове и ядки по избор и по желание
1 чаена лъжица сода, изгасена в оцет
щипка сол
пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Обелете и почистете тиквата, сварете я до готовност във вода, след което намачкайте до получаването на пюре.
Изпечете овесените ядки в сух тиган и ги смелете леко с помощта на блендер.
Смесете тиквеното пюре, захарта и олиото. Разбийте с миксер в продължение на 2 минути (до еднородност на консистенцията). Добавете изгасената в оцет сода и щипка сол, разбъркайте.
Пресейте брашното директно в съда със сладкото пюре, прибавете овесените ядки и разбъркайте всичко старателно. Ако ще използвате сушени плодове и/или ядки, сега е моментът да сложите и тях.
Застелете дъното на тава с хартия за печене. Оформете с ръце питки от тиквеното тесто, размерът им да бъде с големината на орех.
Изпечете ги в предварително загрята до 180 градуса фурна в продължение на около 15 минути.
Изчакайте хлебчетата да се охладят и украсете по избор. Може да си приготвите крем от извара, сметана и захар или просто да поръсите вкусните питки с пудра захар и да им се насладите.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МИЛАН ИНСТРУМЕНТИ И ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ КУКИНГ ТАЙМ 8 ЦВЯТА 59 г 6606020048
МИЛАН ИНСТРУМЕНТИ И ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ ICE CREAM AND WAFFLES 6 ЦВЯТА 59 г 6606020049
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ 16 ЦВЯТА 30 г 6606020050
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ 10 ЦВЯТА 85 г 6606020020
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ С БЛЕСТЯЩ ЕФЕКТ 5 ЦВЯТА 142 г 6606020021
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ FUNNY FACES 4 ЦВЯТА 116 г 6606020047
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Какво се случва в тялото ни, след като откажем хляба
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
- Доц. Даниела Попова, Ръководител на Клиника по терапия на ендокринно метаболитни болести и диететика към УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“: Не случайно в молитвата си казваме „Хляб наш насущний“
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Рецепти за пълнена тиква с кайма и свинско месо
- Ще празнувате ли Хелоуин тази година?
- Домашен сладкиш с тиква и сирене крема
Коментари към Тиквени хлебчета с пудра захар