Тиквени хлебчета с пудра захар

Необходими продукти:
200 грама тиква
60 грама овесени ядки
70 грама захар (може да използвате повече, ако предпочитате по-сладко)
125 милилитра растителна мазнина без аромати
190 грама брашно
сушени плодове и ядки по избор и по желание
1 чаена лъжица сода, изгасена в оцет
щипка сол
пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Обелете и почистете тиквата, сварете я до готовност във вода, след което намачкайте до получаването на пюре.
Изпечете овесените ядки в сух тиган и ги смелете леко с помощта на блендер.
Смесете тиквеното пюре, захарта и олиото. Разбийте с миксер в продължение на 2 минути (до еднородност на консистенцията). Добавете изгасената в оцет сода и щипка сол, разбъркайте.
Пресейте брашното директно в съда със сладкото пюре, прибавете овесените ядки и разбъркайте всичко старателно. Ако ще използвате сушени плодове и/или ядки, сега е моментът да сложите и тях.
Застелете дъното на тава с хартия за печене. Оформете с ръце питки от тиквеното тесто, размерът им да бъде с големината на орех.
Изпечете ги в предварително загрята до 180 градуса фурна в продължение на около 15 минути.
Изчакайте хлебчетата да се охладят и украсете по избор. Може да си приготвите крем от извара, сметана и захар или просто да поръсите вкусните питки с пудра захар и да им се насладите.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИО КЛИНЗИНГ КОМПЛЕКС сироп 250 мл
СОУ СИМПЪЛ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ ЗА ЗРЯЛА КОЖА OMEGA 30 мл
ПРОСТАТИЛ МАКС капсули * 30 ФИТОФАРМА
ЕЛИМУС СЕКС ЪП саше 9 г * 1
НЕЙЧЪРС ЕЙД САО ПАЛМЕТО КОМПЛЕКС таблетки 160 мг * 60
НАУ ФУДС ЗДРАВА ПРОСТАТА дражета * 90
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Какъв хляб да ядем – бял, пълнозърнест или с квас
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Тутманик
- Хрупкави домашни солети
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Да разбием заблудите - хляба
Коментари към Тиквени хлебчета с пудра захар