Тиквен сладкиш с мед и орехи

Необходими продукти:
За тестото:
200 грама брашно
100 грама масло
1 яйце
1 - 2 супени лъжици вода (ако е необходимо)
щипка сол
За пълнежа:
400 - 500 грама тиква
3 яйца
50 милилитра прясно мляко
3 супени лъжици мед
1 супена лъжица лимонов сок
2/3 чаена чаша орехови ядки
1/3 чаена лъжица канела
1/3 чаена лъжица индийско орехче
Начин на приготвяне:
Почистете тиквата от семената и изпечете във фурната при 200 градуса в продължение на час.
През това време направете тестото. Пресейте брашното, сложете щипка сол и нарязаното на кубчета масло. Използвайте ножа и нарежете до получаването на едри трохи. Всички продукти за тестото трябва да бъдат добре охладени.
Преди да използвате маслото, може да го поставите в камерата на хладилника за 10 минути.
Направете вдлъбнатина в брашното и чукнете в нея яйцето. Разбъркайте. Ако е необходимо, прибавете 1 - 2 супени лъжици студена вода. Разбъркайте отново, но не месете. След това оформете топка, която разточете върху плот, поръсен с брашно. Всичко трябва да се прави бързо, за да не се разтопи маслото.
Прехвърлете тестото във форма (диаметър 24 сантиметра), използвайки точилката. По стените на съда оформете ръб с височина 3 сантиметра. Надупчете повърхността с помощта на вилица и приберете тавата в хладилника за 20 - 25 минути. След това поставете в загрята до 180 градуса фурна и нека блатът се пече 10 - 15 минути.
Нарежете орехите с ножа.
Обелете тиквата, нарежете я на малки парчета и смелете с помощта на блендер до получаването на пюре.
Изсипете пюрето в купа и към него прибавете меда, орехите, млякото, лимоновия сок и разбъркайте.
В отделен съд разбийте яйцата с тел за тази цел.
Добавете ги към тиквената смес.
Идва ред на канелата и индийското орехче. Разбъркайте.
Получената плънка разпределете върху блата и поставете в загрята до 170 градуса фурна. Нека сладкишът се пече до сгъстяване на пълнежа (около 35 - 40 минути).
Когато готовата сладост се охлади, нарежете на парчета и полейте с мед.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Манука
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Лечение при ангина (остър тонзилит)
- Орехи - ползи и вреди
- Компрес с мед срещу кашлица при деца
- Тутманик
- Локум от моркови с орехи и кокос
- Белтъчен крем за торти и сладкиши
- Орехите и ореховите листа - истинска панацея
- Еклери с крем от извара и парченца банан
Коментари към Тиквен сладкиш с мед и орехи