Домашен хляб с тиква и орехи

Необходими продукти:
- 2 яйца
- 250 грама пюре от тиква
- 100 грама орехи
- 200 грама брашно, пресято
- 175 грама захар
- 120 милилитра орехово олио
- 1/4 чаена чаша вода
- 1 1/2 супена лъжица мед
- 1/2 чаена лъжичка бахар
- 1/2 чаена лъжичка канела
- 1/2 чаена лъжичка индийско орехче
- 1/2 чаена лъжичка екстракт от ванилия
- 1/2 чаена лъжичка сол
- 1 чаена лъжичка бакпулвер
- тиквени семки
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 180 градуса /на вентилатор/.
- В голяма купа смесете брашното, солта, бакпулвера и захарта.
- В друг съд разбийте яйцата, пюрето от тиква, ореховото олио, подправките водата и ванилията.
- Смесете всички съставки и бъркайте до получаването на хомогенна смес.
- Нарежете орехите на едро и ги добавете към тестото за хляба.
- Изсипете сместа в добре намазнена форма за печене и поръсете с тиквени семки.
- Печете до златисто кафяво около 50-60 минути, като по средата на времето покрийте хляба с алуминиево фолио, за да не прегори отгоре.
- Изчакайте 5 минути, преди да извадите хляба от формата за печене.
- Сервирайте хляба топъл - със салата или леко препечен с масло и мед.
Приятен апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ПЕДИАКИД ФИТОВЕРМИЛ сироп 125 мл
БОРОВ ПРАШЕЦ С ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ саше * 12 GUOZHEN
ПАНАЦЕЯ ТИНКТУРА ЗА ЧРЕВНАТА МИКРОФЛОРА 100 мл
СОУ СИМПЪЛ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ ЗА ЗРЯЛА КОЖА OMEGA 30 мл
РЕНЕ ФЮРТЕРЕР КЮРБИСИА ШАМПОАН 150 мл.
ЛАКСО КИДС тинктура 100 мл БИОТИКА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Орехи - ползи и вреди
- Воден орех (рогатка, дяволски орех, джулюн)
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Черен орех
- Карамелизирани орехи (с масло)
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Карамелизирани орехи
- Как да се откажем от хляба: начини и полза - част 2
- Карамелизирани банани с орехи и портокалов сос с ром
Коментари към Домашен хляб с тиква и орехи