Домашен хляб с тиква и орехи

Необходими продукти:
- 2 яйца
- 250 грама пюре от тиква
- 100 грама орехи
- 200 грама брашно, пресято
- 175 грама захар
- 120 милилитра орехово олио
- 1/4 чаена чаша вода
- 1 1/2 супена лъжица мед
- 1/2 чаена лъжичка бахар
- 1/2 чаена лъжичка канела
- 1/2 чаена лъжичка индийско орехче
- 1/2 чаена лъжичка екстракт от ванилия
- 1/2 чаена лъжичка сол
- 1 чаена лъжичка бакпулвер
- тиквени семки
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 180 градуса /на вентилатор/.
- В голяма купа смесете брашното, солта, бакпулвера и захарта.
- В друг съд разбийте яйцата, пюрето от тиква, ореховото олио, подправките водата и ванилията.
- Смесете всички съставки и бъркайте до получаването на хомогенна смес.
- Нарежете орехите на едро и ги добавете към тестото за хляба.
- Изсипете сместа в добре намазнена форма за печене и поръсете с тиквени семки.
- Печете до златисто кафяво около 50-60 минути, като по средата на времето покрийте хляба с алуминиево фолио, за да не прегори отгоре.
- Изчакайте 5 минути, преди да извадите хляба от формата за печене.
- Сервирайте хляба топъл - със салата или леко препечен с масло и мед.
Приятен апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ПЕДИАКИД ФИТОВЕРМИЛ сироп 125 мл
БОРОВ ПРАШЕЦ С ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ саше * 12 GUOZHEN
ПАНАЦЕЯ ТИНКТУРА ЗА ЧРЕВНАТА МИКРОФЛОРА 100 мл
МИША TALKS НОЩНА ВЕГАН МАСКА ЗА ЛИЦЕ СКИН ФИТНЕС 10 г
РЕНЕ ФЮРТЕРЕР КЮРБИСИА ШАМПОАН 150 мл.
КОЗМЕТИЧЕН КОМПЛЕКТ PUMPKIN PIE NATURE OF AGIVA FRUIT SALAD + ПОДАРЪК НЕСЕСЕР
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Орехи - ползи и вреди
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Тутманик
- Черен орех
- Воден орех (рогатка, дяволски орех, джулюн)
- Еликсир от мед и орехи – народната рецепта
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
- Орехите помагат при проблеми с щитовидната жлеза
- Как правилно да замразим различните видове тесто
Коментари към Домашен хляб с тиква и орехи