Домашен хляб с тиква и орехи

Необходими продукти:
- 2 яйца
- 250 грама пюре от тиква
- 100 грама орехи
- 200 грама брашно, пресято
- 175 грама захар
- 120 милилитра орехово олио
- 1/4 чаена чаша вода
- 1 1/2 супена лъжица мед
- 1/2 чаена лъжичка бахар
- 1/2 чаена лъжичка канела
- 1/2 чаена лъжичка индийско орехче
- 1/2 чаена лъжичка екстракт от ванилия
- 1/2 чаена лъжичка сол
- 1 чаена лъжичка бакпулвер
- тиквени семки
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 180 градуса /на вентилатор/.
- В голяма купа смесете брашното, солта, бакпулвера и захарта.
- В друг съд разбийте яйцата, пюрето от тиква, ореховото олио, подправките водата и ванилията.
- Смесете всички съставки и бъркайте до получаването на хомогенна смес.
- Нарежете орехите на едро и ги добавете към тестото за хляба.
- Изсипете сместа в добре намазнена форма за печене и поръсете с тиквени семки.
- Печете до златисто кафяво около 50-60 минути, като по средата на времето покрийте хляба с алуминиево фолио, за да не прегори отгоре.
- Изчакайте 5 минути, преди да извадите хляба от формата за печене.
- Сервирайте хляба топъл - със салата или леко препечен с масло и мед.
Приятен апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ПЕДИАКИД ФИТОВЕРМИЛ сироп 125 мл
БОРОВ ПРАШЕЦ С ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ саше * 12 GUOZHEN
ФИТОПРОСТАЛ капсули * 60 + 20 ВИТАГОЛД
ЛОВ ПАУЪР ЗА ЖЕНИ ДОЗИ 10 г * 3
БИОТОНА БИО СУПЕР КЪЛНОВЕ 300 г
ШАМПОАН ПРОТИВ КОСОПАД ПРИ МАЗНА КОСА 250 мл BIOTRICOLOGIA
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Еликсир от мед и орехи – народната рецепта
- Тутманик
- Рецепти за домашен селски хляб (с хрупкава коричка и с подправки)
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Орехи - ползи и вреди
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Хлебен пудинг
- Тиквен щрудел с орехи и канела
Коментари към Домашен хляб с тиква и орехи