Тиквени джобчета

Необходими продукти:
за тестото
- 125 грама кефир
- 175 грама брашно
- 1 кафена лъжичка слънчогледово олио
- 1 кафена лъжичка бял винен оцет
- 1 чаена лъжичка захар
- 1 и 1/2 чаена лъжичка сода за хляб
- щипка сол
за плънката
- 500 грама настъргана тиква
- 250 грама кафява захар
- 2 супени лъжици олио
- 300 грама заквасена сметана
- 1 чаена лъжичка екстракт от ванилия
- 2 супени лъжици мед
Начин на приготвяне:
В купичка смесете кефира със содата и солта. Разбъркайте и оставете настрана. В друг съд сложете брашното, олиото, оцета и захарта. Комбинирайте продуктите и пригответе меко тесто. Разделете го на няколко равни части и ги оставете да си починат за час.
През това време запържете тиквата в тиган, сложете захарта и задушете до омекване. Охладете плънката и оставете настрана. Разточете тестото на равни по големина кръгли кори, разпределете тиквената смес върху всяка и прегънете краищата така, както е показано на снимките.
Пригответе всички джобчета по този начин и загрейте тиган. Намаслете и ги изпечете от двете страни до златисто. В купа смесете сметаната с меда и ванилията. Разбъркайте, подредете джобчетата в чиния, поднесете ги, гарнирани със сладкия млечен крем, разчупете и хапнете.
Да ви е сладко!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.everycakeyoubake.pl
Коментари към Тиквени джобчета