Тиквена баница със стафиди

Необходими продукти:
600 грама печена тиква
4 чаени чаши брашно
1 - 2 чаени лъжици смляна канела
250 грама масло
1,5 чаена чаша захар
4 яйца
1/2 чаена чаша стафиди без семки
1/2 чаена чаша смлени орехи
Начин на приготвяне:
Изпечете тиквата до готовност (около час). Когато изстине, вземете само вътрешната част (отстранете кората) и я намачкайте с помощта на вилица (може да използвате и кухненски робот).
Изсипете брашното и канелата в голяма купа, добавете маслото, нарязано на парчета и захарта. Разбийте всичко в продължение на около 20 секунди на най-високата скорост на уреда.
Трябва да се получат фини трохи. Разбъркайте яйцата заедно с тиквата (бъркайте около 10 секунди, до еднородност). Смелете орехите и ги прибавете заедно със стафидите към тестото. Разбъркайте.
Подмажете с масло форма за печене, поръсете дъното й с брашно, изсипете тестото и заравнете повърхността му.
Сложете баницата да се пече в продължение на 1 час в загрята до 180 градуса фурна. Готовността проверете с помощта на дървен шиш или клечка за зъби (тестото трябва да не лепи по тях). Не изваждайте веднага от съда, изчакайте 5 минути и тогава го направете. Може да поръсите с пудра захар или да украсите с подходящ крем.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МЕДЕКС НАТУРАЛЕН БАР ШОКОЛАД И ЯДКИ 40 г
НовФЕМИНХЕЛП таблетки * 56
ЕНДОКА ОРГАНИЧНИ МУЛТИВИТАМИНИ прах 90 г
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 30 NATURE'S WAY
ВИТАМИНИ ЗА СТИМУЛИРАНЕ ОБРАЗУВАНЕТО НА ТЕН желирани таблетки * 60 IVYBEARS
НЕЙЧЪРС ЕЙД САО ПАЛМЕТО КОМПЛЕКС таблетки 160 мг * 60
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Тутманик
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Банички от лаваш с кашкавал и магданоз
- Хлебен пудинг
- Тиквен щрудел с орехи и канела
- Бързи питки без месене
- Хрупкави домашни солети
- Домашно парено тесто
Коментари към Тиквена баница със стафиди