Тесто от бадемово брашно и моцарела (фатхед тесто)

Необходими продукти:
- 1 чаена чаша настъргана зряла моцарела (100 грама)
- 1 супена лъжица крема сирене
- 1 голямо разбито яйце
- 1/4 чаена чаша бадемово брашно (30 грама)
- подправки по желание:
- 2 скилидки чесън (смачкани)
- по 1/2 чаена лъжица сухи риган и мащерка
- 1 чаена лъжица свеж розмарин (нарязан)
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Разтопете моцарелата с крема сиренето в микровълнова фурна за 30 секунди, ако има нужда, затоплете за още 30 секунди, трябва сиренето да се разтопи.
Оставете сместа за 1-2 минути да се охлади, след което добавете яйцето и разбъркайте. Сложете бадемовото брашно и подправките по желание.
Омесете меко тесто.
Оформете по различен начин и печете на 180 градуса за около 10-15 минути. Тестото може да използвате като основа за пици или да си приготвите различни крекери.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tasty.co
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП ПЮРЕ БИО СПАГЕТИ С ДОМАТИ И МОЦАРЕЛА 220 г
БИОРОУЗ ВЪЗСТАНОВЯВАЩ ОКОЛООЧЕН КРЕМ 30 мл
ПАЛМЪРС ОЛИО ЗА ТЯЛО С КОКОСОВО МАСЛО И ВИТАМИН Е 150 мл
ФИТОБАЛМ ЛИПОГЕЛ БАЛСАМ 50 мл НАТУРФАРМА
БИОБАЛАНС СУПЕР АМПУЛА ЗА ЕНЗИМЕН ПИЛИНГ 2 мл * 10
ХИП BABY SANFT ДУШ ГЕЛ СЕНСИТИВ ЗА КОСА И ТЯЛО 400 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Бадеми - полезни и вредни свойства
- Ползи и вреди на бадемовото брашно
- Карамелизирани ядки с кафява захар и канела
- Пилешко филе Капрезе
- Торта Опера с кафе, шоколад и бадемови блатове
- Салата от маруля с пилешки гърди, моцарела и ароматен сос с чесън
- Закуска от извара с бадеми и ръжен хляб
- Сладкиш кадаиф с моцарела и медено-лимонов сироп
- Френски сладкиш "Париж-Брест" с крем и бадемови листенца
- Картофени бомбички с моцарела и прошуто на фурна
Коментари към Тесто от бадемово брашно и моцарела (фатхед тесто)