Тесто от бадемово брашно и моцарела (фатхед тесто)

Необходими продукти:
- 1 чаена чаша настъргана зряла моцарела (100 грама)
- 1 супена лъжица крема сирене
- 1 голямо разбито яйце
- 1/4 чаена чаша бадемово брашно (30 грама)
- подправки по желание:
- 2 скилидки чесън (смачкани)
- по 1/2 чаена лъжица сухи риган и мащерка
- 1 чаена лъжица свеж розмарин (нарязан)
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Разтопете моцарелата с крема сиренето в микровълнова фурна за 30 секунди, ако има нужда, затоплете за още 30 секунди, трябва сиренето да се разтопи.
Оставете сместа за 1-2 минути да се охлади, след което добавете яйцето и разбъркайте. Сложете бадемовото брашно и подправките по желание.
Омесете меко тесто.
Оформете по различен начин и печете на 180 градуса за около 10-15 минути. Тестото може да използвате като основа за пици или да си приготвите различни крекери.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tasty.co
Коментари към Тесто от бадемово брашно и моцарела (фатхед тесто)