Тесто от бадемово брашно и моцарела (фатхед тесто)

Необходими продукти:
- 1 чаена чаша настъргана зряла моцарела (100 грама)
- 1 супена лъжица крема сирене
- 1 голямо разбито яйце
- 1/4 чаена чаша бадемово брашно (30 грама)
- подправки по желание:
- 2 скилидки чесън (смачкани)
- по 1/2 чаена лъжица сухи риган и мащерка
- 1 чаена лъжица свеж розмарин (нарязан)
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Разтопете моцарелата с крема сиренето в микровълнова фурна за 30 секунди, ако има нужда, затоплете за още 30 секунди, трябва сиренето да се разтопи.
Оставете сместа за 1-2 минути да се охлади, след което добавете яйцето и разбъркайте. Сложете бадемовото брашно и подправките по желание.
Омесете меко тесто.
Оформете по различен начин и печете на 180 градуса за около 10-15 минути. Тестото може да използвате като основа за пици или да си приготвите различни крекери.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tasty.co
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП ПЮРЕ БИО СПАГЕТИ С ДОМАТИ И МОЦАРЕЛА 220 г
АФРОДИТА ОЦВЕТЯВАЩА КЪНА 7 ПАТЛАДЖАН 50 г
СОЛЮШЪН ЛОСИОН ЗА ТЯЛО С КОЛАГЕН 200 мл
МЕА НАТУРА КРЕМ ЗА РЪЦЕ С ОРГАНИЧЕН ЗЕХТИН 100 мл
СЕРИ ВЪЗСТАНОВЯВАЩ ШАМПОАН ULTIMATE REVIVAL 300 мл
ФИТОВИТ БРОНХО капсули * 60
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Бадеми - полезни и вредни свойства
- Ползи и вреди на бадемовото брашно
- Ядкова закуска с бадеми, кокос и орехи
- Ползи и хранителен състав на бадемовото мляко
- Домашни пърленки без глутен
- Бадем
- Маслени соленки с пармезан и смлени бадеми
- Ябълков сладкиш с орехи, бадеми и канела
- Нуга с бадеми и сушени кайсии
- Грис халва със стафиди и бадеми
Коментари към Тесто от бадемово брашно и моцарела (фатхед тесто)