Мус от маскарпоне с какао, бисквити и бадеми
Необходими продукти:
250 грама маскарпоне (може да използвате гъста заквасена сметана)
2-3 бисквити по ваш избор
100 грама захар
150 милилитра течно сметана
3 охладени белтъка
2-3 супени лъжици настъргани бадемови ядки/бадемови листенца
1 супена лъжици ликьор по избор
4-5 лъжици какао на прах
щипка сол
Начин на приготвяне:
Разбийте маскарпонето със сметаната с помощта на тел за разбиване на яйца до получаването на еднородна смес. Прибавете какаото и разбъркайте с дървена лъжица. Ако се получи прекалено гъста консистенция, сложете още малко сметана.
Разбийте белтъците с щипка сол до получаването на устойчива пяна и без да прекратявате процеса, добавете захарта на части.
Когато масата се сгъсти, постепенно към нея прибавете маскарпонето със сметаната, след това ликьора и разбъркайте още веднъж.
Смелете бисквитите фино (да се получи брашно). На дъното на подходяща чаша сложете 1 чаена лъжици от тях, след това 2 чаени лъжици от крема, отново бисквити, маскарпоне и поръсете с бадемови листенца или настъргани бадеми.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛКЕМИЛА ПОЧИСТВАЩ МУС АНТИ - АКНЕ 150 мл
СТ. МОРИЦ ПРОФЕШЪНЪЛ МУС АВТОБРОНЗАНТ MEDIUM 200 мл
БИОФИЧИНА ТОСКАНА МУС ШАМПОАН ЗА ОБЕМ 150 мл
СТ. МОРИЦ ПРОФЕШЪНЪЛ ПРОЗРАЧЕН МУС АВТОБРОНЗАНТ CLEAR MEDIUM-DARK 200 мл
БИОФИЧИНА ТОСКАНА МУС ЗА КЪДРИЦИ 150 мл
СТ. МОРИЦ ПРОФЕШЪНЪЛ МУС АВТОБРОНЗАНТ DARK 200 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Бадеми - полезни и вредни свойства
- Какао на прах – ползи за здравето и противопоказания
- Обикновен маслен крем
- Ползи и вреди на бадемовото брашно
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Рецепти за сладък салам с орехи (със и без яйце)
- Какаово дърво
- Коледни сладки с канела, масло и ядки
- Крем с кондензирано мляко за торти и сладкиши
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
Коментари към Мус от маскарпоне с какао, бисквити и бадеми