Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Тесто за хляб (с мая)

Тесто за хляб (с мая)

от 04 дек 2015г.
Тесто за хляб (с мая) - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

3 чаени чаши вода
1 чаена лъжица суха мая
1/2 - 1 чаена лъжица сол
6 - 6 1/2 чаени чаши брашно

Начин на приготвяне:

В дълбока купа налейте топлата вода (но не гореща), прибавете маята.

След това сложете солта и около половината от предварително пресятото брашно.

Започнете да бъркате енергично с тел за разбиване на яйца до получаването на еднородна смес.

Тестото ще стане много меко и лепкаво. Покрийте го с кърпа или затворете съда с капак. Оставете да престои около 2 часа на топло място.

То ще втаса и ще увеличи обема си.

В този му вид може да съхранявате в хладилник до 5 дни и всеки един от тях да си изпичате пресен хляб.

 

Важно е да използвате качествена мая.

Поръсете повърхността не тестото с малко брашно и внимателно откъснете колкото ви е необходимо. Сложете върху кухненския плот и прибавете брашно, колкото поеме, докато се получи меко и еднородно тесто, което не се лепи по ръцете.

Това е всичко. Остава само да придадете желаната форма и да поставите върху хартия за печене.

Направете разрези по повърхността с остър нож и оставете тестото в пълен покой за 40 минути. След това поставете в предварително загрята фурна и нека хлябът се пече около 35 минути (докато се зачерви).

Добър апетит!

Още по темата:
  • Хлябът на столичани – с жива закваска и изпечен на камък Хлябът на столичани – с жива закваска и изпечен на камък
  • Чеснов хляб с кашкавал и маслини Чеснов хляб с кашкавал и маслини
  • Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
  • Панцанела - италианска салата от домати и препечен хляб Панцанела - италианска салата от домати и препечен хляб
5.0/5 2 оценки

Коментари към Тесто за хляб (с мая)

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Тесто за хляб (с мая)
    www.framar.bg 
    на 18 September 2025 в 08:25
    Коментирайте "Тесто за хляб (с мая)"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Тестени изделия
  • Разни
  • Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
  • Какъв хляб да ядем – бял, пълнозърнест или с квас
  • Тутманик
  • Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
  • Двуседмична диета с хляб
  • Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
  • Как правилно да замразим различните видове тесто
  • За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
  • Ябълкова пита с кисело мляко
  • Запечена франзела със сирене и чесън
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Най-скъпите лекарства в САЩ през 2025-аНай-скъпите лекарства в САЩ през 2025-а

Най-скъпите лекарства в САЩ през 2025-а

от 17 сеп 2025г.Прочети повече
АтеректомияАтеректомия

Атеректомия

от 17 сеп 2025г.Прочети повече
Как да подготвим детето за посещение при зъболекарКак да подготвим детето за посещение при зъболекар

Как да подготвим детето за посещение при зъболекар

от 17 сеп 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Характерна клинична картина на Морбус мортум

преди 18 часа и 21 мин.

Щракане при прозяване - спешна помощ

преди 20 часа и 49 мин.
Всички

АНКЕТА

На каква възраст е вашият личен лекар?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

РОССТААСИ капсули 20 мг/100 мг * 28

РОССТААСИ капсули 5 мг/100 мг * 28

ЛИРЕН ДУШ ОЛИО МАНГО/ЖАСМИН 400мл

ЛИРЕН ДУШ ОЛИО МАКАДАМИЯ/МОНОИ 400мл

ЛИРЕН ДУШ ОЛИО АРГАН/МАРУЛА 400мл

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

д-р Диян Иванов Ненов

Коментар на: Хелън от 17 сеп 2025г. в 22:30:32

Д-р Борис Петров Ангелов

Коментар на: Илияна от 17 сеп 2025г. в 22:26:36

Д-р Диана Атанасова Радославова

Коментар на: Яница от 17 сеп 2025г. в 22:23:53

д-р Галина Василева Бъчварова

Коментар на: Яница от 17 сеп 2025г. в 21:56:42

ФОРКСИГА филмирани таблетки 10 мг * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 17 сеп 2025г. в 17:27:22
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival