Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Тесто за хляб (с мая)

Тесто за хляб (с мая)

от 04 дек 2015г.
Тесто за хляб (с мая) - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

3 чаени чаши вода
1 чаена лъжица суха мая
1/2 - 1 чаена лъжица сол
6 - 6 1/2 чаени чаши брашно

Начин на приготвяне:

В дълбока купа налейте топлата вода (но не гореща), прибавете маята.

След това сложете солта и около половината от предварително пресятото брашно.

Започнете да бъркате енергично с тел за разбиване на яйца до получаването на еднородна смес.

Тестото ще стане много меко и лепкаво. Покрийте го с кърпа или затворете съда с капак. Оставете да престои около 2 часа на топло място.

То ще втаса и ще увеличи обема си.

В този му вид може да съхранявате в хладилник до 5 дни и всеки един от тях да си изпичате пресен хляб.

 

Важно е да използвате качествена мая.

Поръсете повърхността не тестото с малко брашно и внимателно откъснете колкото ви е необходимо. Сложете върху кухненския плот и прибавете брашно, колкото поеме, докато се получи меко и еднородно тесто, което не се лепи по ръцете.

Това е всичко. Остава само да придадете желаната форма и да поставите върху хартия за печене.

Направете разрези по повърхността с остър нож и оставете тестото в пълен покой за 40 минути. След това поставете в предварително загрята фурна и нека хлябът се пече около 35 минути (докато се зачерви).

Добър апетит!

Още по темата:
  • Чеснов хляб с кашкавал и маслини Чеснов хляб с кашкавал и маслини
  • Хлябът на столичани – с жива закваска и изпечен на камък Хлябът на столичани – с жива закваска и изпечен на камък
  • Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
  • Панцанела - италианска салата от домати и препечен хляб Панцанела - италианска салата от домати и препечен хляб
5.0/5 2 оценки

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

НИКОЙ НЕ Е ПО-ГОЛЯМ ОТ ХЛЯБА - РАЛИЦА ИЛИЕВА, ИЛИАН ИЛИЕВ - ХЕРМЕС
29.24лв. / 14.95 €

НИКОЙ НЕ Е ПО-ГОЛЯМ ОТ ХЛЯБА - РАЛИЦА ИЛИЕВА, ИЛИАН ИЛИЕВ - ХЕРМЕС

Нов

Коментари към Тесто за хляб (с мая)

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Тесто за хляб (с мая)
    www.framar.bg 
    на 12 November 2025 в 19:47
    Коментирайте "Тесто за хляб (с мая)"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Тестени изделия
  • Разни
  • Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
  • Тутманик
  • Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
  • Ябълкова пита с кисело мляко
  • Бързи питки без месене
  • Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
  • Как правилно да замразим различните видове тесто
  • Тиквен сладкиш с мед и орехи
  • Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
  • Хрупкави домашни солети
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
МилиумиМилиуми

Милиуми

от 12 ное 2025г.Прочети повече
Д-р Николай Янев от УМБАЛ „Медика Русе“ получи професорската си дипломаД-р Николай Янев от УМБАЛ „Медика Русе“ получи професорската си диплома

Д-р Николай Янев от УМБАЛ „Медика Русе“ получи професорската си диплома

от 12 ное 2025г.Прочети повече
Как да направим есенните напитки по-здравословниКак да направим есенните напитки по-здравословни

Как да направим есенните напитки по-здравословни

от 12 ное 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Биомаркерите са ключът към правилното лечение на рака на белия дроб

преди 12 дни, 8 часа и 44 мин.

Гадене и лека болка сред преглед при гинеколог

преди 22 дни, 4 часа и 57 мин.
Всички

АНКЕТА

Пушите ли?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ДОКТОР'С БЕСТ КАЛЦИЙ КОМПЛЕКС капсули * 180

ХАЯ ЛАБС БЕРБЕРИН HCL капсули 400 мг * 60

ЛУГАЧКА ТИНКТУРА 50 мл ЕЛИС ХЕРБС

КОДОМО ПУДРА ЗА НЕЖНА И МЕКА КОЖА 180 г

АРКТИС ВИТАМИН B12 50 мл

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

НООТРОПИЛ таблетки 1200 мг * 20

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 12 ное 2025г. в 15:57:47

НООТРОПИЛ таблетки 1200 мг * 20

Коментар на: Даниел Драганов от 12 ное 2025г. в 15:53:02

ЦИПРАЛЕКС таблетки 10 мг * 28

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 12 ное 2025г. в 15:32:40

ВИТАМИН K2 120 мкг + D3 1000 IU капсули * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 12 ное 2025г. в 15:30:44

ДУКСЕТ капсули 30 мг * 28 НОБЕЛ

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 12 ное 2025г. в 15:29:09
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival