Салата от ръжен хляб и домати с лук
Необходими продукти:
1 - 2 филии непресен ръжен хляб
1 домат
1 глава лук
3 - 5 супени лъжици олио (или зехтин)
Начин на приготвяне:
Измийте домата, обелете главата лук и ги нарежете по избор. Хляба нарежете на кубчета и сложете в подходящ дълбок съд. Полейте с олио, изсипете доматите, отново олио, следва лука, олио и разбъркайте всичко. Подсолете на вкус и добър апетит.
По желание може да добавите и натрошено или нарязано сирене.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ СПАНАК ЯХНИЯ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СВИНСКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ КАРТОФИ СЪС ЗЕЛЕН ФАСУЛ И ПУЕШКО МЕСО 220 г
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180 МТ1462
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Ползи и вреди на червения лук
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Доц. Даниела Попова, Ръководител на Клиника по терапия на ендокринно метаболитни болести и диететика към УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“: Не случайно в молитвата си казваме „Хляб наш насущний“
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
- Салата айсберг - състав и полезни свойства
- Ръжено брашно – състав, ползи и противопоказания
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
Коментари към Салата от ръжен хляб и домати с лук