Ръжен хляб със закваска и ленено семе
Необходими продукти:
400 грама ръжено брашно
100 грама пшенично брашно
7 грама суха бирена мая
15 грама суха закваска
2 - 3 супени лъжици ленено семе
1 чаена лъжица малцов сироп
1 равна супена лъжица морска сол
700 - 800 милилитра вода
2 супени лъжици растително масло
Начин на приготвяне:
Смесете всички съставки (без лененото семе) и замесете меко лепкаво тесто. Оставете го да ферментира в продължение на 10 - 12 часа. След това го сложете в подходяща форма и нека втаса (около час). Поръсете с лененото семе. Изпечете в предварително загрята до 180 - 200 градуса фурна за около 1 час.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЗАКВАСКА БОЛГАРИ саше * 7 СЕЛУР ФАРМА
ВОЛКАНО УРЕД ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ДОМАШНО ПРОБИОТИЧНО КИСЕЛО МЛЯКО
УЛТИМАТ ПРОСТАТА СЪПОРТ - КОМПЛЕКСНА ГРИЖА ЗА ПРОСТАТАТА капсули 410 мг * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ОСТРОВИТ РЪЖЕНО БРАШНО 1000 г
ВАРУНАТ капсули * 30
ПРОСТАТА КОМПЛЕКС ЗА МЪЖЕ 50+ капсули * 60 VIRIDIAN
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Ленено семе - как се приема и за какво е полезно
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Какво се случва в тялото ни, след като откажем хляба
- Ръжено брашно – състав, ползи и противопоказания
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
- Доц. Даниела Попова, Ръководител на Клиника по терапия на ендокринно метаболитни болести и диететика към УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“: Не случайно в молитвата си казваме „Хляб наш насущний“
- Как да приемаме ленено семе против запек – рецепти и начин на действие
- Ленено семе – ползи и вреди за здравето
- Еврейски безквасен хляб Маца
Коментари към Ръжен хляб със закваска и ленено семе