Ръжен хляб със закваска и ленено семе

Необходими продукти:
400 грама ръжено брашно
100 грама пшенично брашно
7 грама суха бирена мая
15 грама суха закваска
2 - 3 супени лъжици ленено семе
1 чаена лъжица малцов сироп
1 равна супена лъжица морска сол
700 - 800 милилитра вода
2 супени лъжици растително масло
Начин на приготвяне:
Смесете всички съставки (без лененото семе) и замесете меко лепкаво тесто. Оставете го да ферментира в продължение на 10 - 12 часа. След това го сложете в подходяща форма и нека втаса (около час). Поръсете с лененото семе. Изпечете в предварително загрята до 180 - 200 градуса фурна за около 1 час.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЗАКВАСКА БОЛГАРИ саше * 7 СЕЛУР ФАРМА
ВОЛКАНО УРЕД ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ДОМАШНО ПРОБИОТИЧНО КИСЕЛО МЛЯКО
ИНКА КЛАСИК РАЗТВОРИМА НАПИТКА 180 г
НовКАФЕ ОТ БИЛКИ И ЗЪРНА 200 г DARY NATURY
НовБИО БИЛКОВО КАФЕ ОТ ЗЪРНА И БИЛКИ 100 г DARY NATURY
НовОСТРОВИТ РЪЖЕНО БРАШНО 1000 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Ленено семе - как се приема и за какво е полезно
- Пригответе си ленен еликсир за цялостно пречистване на кръвоносните съдове
- Рецепти за домашен селски хляб (с хрупкава коричка и с подправки)
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Пречистване на организма с ленено семе – рецепти и приложение
- Лигнани - фитоестрогени с невероятни ползи за здравето
- Хлебен пудинг
- Хлебна запеканка с крема сирене, боровинки и лимон
- Еврейски безквасен хляб Маца
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
Коментари към Ръжен хляб със закваска и ленено семе