Ръжени хлебчета с мед

Необходими продукти:
250 грама бяло брашно
150 грама ръжено брашно
300 милилитра вода
1 чаена лъжица сол
1 супена лъжица мед
1 пакетче мая
Начин на приготвяне:
Разтворете меда в топлата вода, към него добавете маята и двата вида брашно. Замесете тесто и го оставете да си "почине" за кратко. След 15 минути сложете солта и омесете още веднъж. Поставете в съд, подмазан с масло, покрийте с фолио и оставете за няколко часа.
Когато втаса, разточете, поръсвайки с малко брашно (тестото става лепкаво). След това изрежете кръгчета с помощта на чаша или друг кръгъл съд. Подредете ги в подмазана тава, покрийте с найлонова торбичка и оставете за още 20 минути. За това време хлебчетата ще увеличат обема си, а повърхността им ще се напука. Направете вдлъбнатини с пръсти или с дървена лъжица и поставете тавата в загрята до 200 градуса фурна за 25 минути.
Добър апетит!
Коментари към Ръжени хлебчета с мед