Тесто за паста

Паста е наименование, с което се назовават познатите ни макаронени изделия. Такива може да си направим лесно в домашни условия. Как точно, ще видим сега.
Всъщност, приготвянето им никак не е трудно и сложно, важното е да се използва висококачествено пшенично брашно. Ще ви трябват яйца и олио.
На 100 грама брашно се слагат 1 яйце и 1 - 2 супени лъжици растително олио.
Брашното изсипете на куп с връх, добавете щипка сол, чукнете яйцата и налейте олиото. Започнете да замесвате тестото от центъра към краищата, загребвайки по малко от брашното. Ако започне да става твърдо, спрете да добавяте брашно, ако ви се струва течно, използвайте повече.
Месете до получаването на еластична еднородна маса, след това продължете да месите още 5 минути, като разтягате и свивате. Оставете тестото да престои около час, след което разделете на малки части. Поръсете тях и точилката с брашно, разточете тънки прозрачни пластове. Нарежете ги на парчета с форма и размери по избор и пастата е готова.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАЙКА РЪЧНА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА СЪС СМЕНЯЕМИ ПРИСТАВКИ модел PM2000
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА РАВИОЛИ APM007 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА модел PM2000
ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ДОМАШНА ПАСТА
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г
ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Тутманик
- Как и колко да варим макаронените изделия
- Топ 10 на най-популярните видове паста в света
- Какво е паста орзо и как да я приготвим
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Орзо с пилешко и спанак
- Макарони с кайма, млечна заливка и доматен сос
- Паста орзо със зеленчуци
- Палачинки от коприва с прясно мляко
Коментари към Тесто за паста