Тесто за паста
Паста е наименование, с което се назовават познатите ни макаронени изделия. Такива може да си направим лесно в домашни условия. Как точно, ще видим сега.
Всъщност, приготвянето им никак не е трудно и сложно, важното е да се използва висококачествено пшенично брашно. Ще ви трябват яйца и олио.
На 100 грама брашно се слагат 1 яйце и 1 - 2 супени лъжици растително олио.
Брашното изсипете на куп с връх, добавете щипка сол, чукнете яйцата и налейте олиото. Започнете да замесвате тестото от центъра към краищата, загребвайки по малко от брашното. Ако започне да става твърдо, спрете да добавяте брашно, ако ви се струва течно, използвайте повече.
Месете до получаването на еластична еднородна маса, след това продължете да месите още 5 минути, като разтягате и свивате. Оставете тестото да престои около час, след което разделете на малки части. Поръсете тях и точилката с брашно, разточете тънки прозрачни пластове. Нарежете ги на парчета с форма и размери по избор и пастата е готова.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАЙКА МОТОР ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM2000
Безплатна доставка за България!ГАНЧЕВ ПЮРЕ ПИЛЕ С МАКАРОНИ И ДОМАТЕН СОС 190 г
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г 6550
ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г 6803
ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ДОМАШНА ПАСТА
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г 6403
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Как и колко да варим макаронените изделия
- Тутманик
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Какво е паста орзо и как да я приготвим
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Канелени сладки с мед
- Хрупкави домашни солети
- Топ 10 на най-популярните видове паста в света
Коментари към Тесто за паста