Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Телешки гювечета с леща, бекон и картофи

Телешки гювечета с леща, бекон и картофи

Телешки гювечета с леща, бекон и картофи - изображение

Необходими продукти:

  • 600 милилитра вода
  • 250 грама червена леща
  • 250 грама телешко месо
  • 2 сладки червени чушки
  • 2 моркова
  • 3 глави лук
  • 3 картофа
  • 100 грама бекон
  • 100 грама пикантен колбас чоризо
  • 5 грама мащерка
  • дафинов лист
  • скилидка чесън
  • 1 чаена лъжица олио


Начин на приготвяне:

Залейте лещата с водата, сложете мащерката, дафиновия лист и сварете до готовност, след което отцедете течността.

Измийте телешкото, нарежете на малки кубчета, които запържете за 5-7 минути в тиган с горещо олио. Прибавете към тях наситнения бекон, лука, чесъна и приготвяйте още 3-5 минути. След това добавете нарязаните на дребно чушки, моркови, картофи и пържете всичко в продължение на 10 минути, като разбърквате от време на време.

Накрая изсипете и лещата при месото със зеленчуците, сложете нарязания колбас, подправете на вкус и разбъркайте.

Разпределете ястието в гювечета и във всяко налейте по 100 милилитра вода. Пригответе във фурната, необходими са около 20 минути термична обработка.

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: maggi.ru

 

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияАнкетиЛюбопитноЗдравни съветиДиетиБотаника