Телешки гювечета с леща, бекон и картофи

Необходими продукти:
- 600 милилитра вода
- 250 грама червена леща
- 250 грама телешко месо
- 2 сладки червени чушки
- 2 моркова
- 3 глави лук
- 3 картофа
- 100 грама бекон
- 100 грама пикантен колбас чоризо
- 5 грама мащерка
- дафинов лист
- скилидка чесън
- 1 чаена лъжица олио
Начин на приготвяне:
Залейте лещата с водата, сложете мащерката, дафиновия лист и сварете до готовност, след което отцедете течността.
Измийте телешкото, нарежете на малки кубчета, които запържете за 5-7 минути в тиган с горещо олио. Прибавете към тях наситнения бекон, лука, чесъна и приготвяйте още 3-5 минути. След това добавете нарязаните на дребно чушки, моркови, картофи и пържете всичко в продължение на 10 минути, като разбърквате от време на време.
Накрая изсипете и лещата при месото със зеленчуците, сложете нарязания колбас, подправете на вкус и разбъркайте.
Разпределете ястието в гювечета и във всяко налейте по 100 милилитра вода. Пригответе във фурната, необходими са около 20 минути термична обработка.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: maggi.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Какви са ползите и вредите от консумацията на леща
- Как да отслабнем с леща (примерно меню)
- Мексиканско ястие от кайма с боб и царевица
- Как да сварим правилно лещата
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Яхния от сладки картофи и червена леща
- Телешко с картофи, грах и зелен боб
- Бързи гювечета с картофи, гъби и яйце
- Леща яхния по марокански с нахут и агнешко
- Печено телешко с бира и зеленчуци
Коментари към Телешки гювечета с леща, бекон и картофи