Таралежчета от кайма с плънка от яйца
Необходими продукти:
кайма
лук
хляб
яйца
кашкавал
морков
чесън
заквасена сметана или майонеза
сол и други подправки на вкус
Количествата на продуктите определете сами според желания брой порции и личните ви вкусови предпочитания.
Начин на приготвяне:
Сварете яйцата твърдо, обелете ги и разрежете на две по дължина.

Извадете жълтъците, намачкайте ги с вилицата и към тях прибавете настърган кашкавал, настърган сварен морков, намачкан чесън и малко заквасена сметана или майонеза. Подсолете на вкус и с получената смес напълнете половинките белтъци.

След това ги съединете по две, за да се образува цяло яйце.

Омесете каймата по стандартния начин заедно с нарязан на ситно лук, накиснат във вода хляб (не в мляко) и подправки на вкус. Оформете плоски питки от нея, големината им да бъде достатъчна да увиете яйце. Сложете едно такова в средата, "облечете" го в сместа и оваляйте в разбито яйце. По същия начин направете и с останалите.


Единия край оформете като муцунка, направете очички и носле от парченца маслини, зърна черен пипер или от кора на черен хляб. За игличките използвайте фиде.

Готовите бодливи кюфтета подредете в тава.

Изпечете до готовност в умерена фурна.

Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пълнен праз с кайма (2 варианта)
- Прясно зеле, задушено с кайма и ориз
- Гнезда от кайма с пикантна плънка от чедър и бекон
- Зелеви сарми с кайма, ориз и гъби
- Картофени гнезда с пилешка кайма и кашкавал
- Пълнени патладжани с кайма, домати и кашкавал
- Пълнена пита с кайма, гъби и кашкавал
- Задушена елда с кайма, доматено пюре и лук
- Мързелива лазаня
- Запеканка от кайма и гъби със сметанов сос
Коментари към Таралежчета от кайма с плънка от яйца