Такос с риба халибут и зеленчуци
Необходими продукти:
- 1 1/2 чаена чаша червено зеле
- 1/2 чаена чаша кориандър
- 1 лимон, плюс няколко резена за сервиране
- 2 супени лъжици мед или агаве
- 1/2 чаена чаша майонеза
- 12 тортила питки
- 3/4 чаена чаша самонабухващо брашно
- 1/2 чаена лъжица лют червен пипер
- 500 грама филе от халибут
- 1/2 чаена чаша салса
- 1 авокадо
- сол
- черен пипер
- зехтин за пържене
Начин на приготвяне:
Включете котлона на средна степен. В дълбок тиган сипете около 3 см зехтин (или олио) и оставете да се загрява.
През това време в купа смесете брашното, лютия червен пипер, сол и черен пипер на вкус. Нарежете рибата на ивици и я панирайте в сместа. Изпържете до златисто, за около 2-3 минути. Извадете я върху хартия за печене, за да се отцеди излишната мазнина.
Затоплете тортилите на тиган или ги покрийте с влажна кърпа и претоплете в микровълновата за 25 секунди.
Нарежете зелето и кориандъра. Смесете ги в купа, заедно с майонезата, сока от лимона и меда. Подправете със сол и пипер и разбъркайте.
Обелете и нарежете авокадото на филийки. Напълнете тортила питките с риба, авокадо, зелевата салата и по 1 супена лъжица от салсата. Сервирайте с няколко резена лимон.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник:foodnetwork.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ФДБ ЛАБОРАТОРИС С3 БАЛАНС капсули * 30
ОМЕГА 3 - 6 - 9 КОМПЛЕКС капсули * 90 GNC
ЛИЗИ ОМЕГА 3 ФОРТЕ капсули * 64 854835
РИБЕН КОЛАГЕН 150 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
СУПОРТАН ЕНТЕРАЛНА ХРАНА ЗА ПИЕНЕ ТРОПИЧЕСКИ ПЛОДОВЕ 200 мл
ДЖЕЙМИСЪН ОМЕГА БИОКОМПЛЕКС 3 - 6 - 9 капсули 1200 мг * 80
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Филе от риба на тиган с масло и билки
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Как да изпържим риба така, сякаш е без кости?
- Как да приготвите перфектната риба на скара
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Какво да правим, ако в гърлото на детето заседне рибена кост?
- Филе от риба в хрупкава панировка с бира
- Подходящи подправки за речна риба в зависимост от начина й на приготвяне
- Печено филе от сьомга със салца от авокадо
Коментари към Такос с риба халибут и зеленчуци