Начало Хранене Рецепти Основни ястия От риба и морски продукти Такос с риба халибут и зеленчуци

Такос с риба халибут и зеленчуци

Такос с риба халибут и зеленчуци - изображение

Необходими продукти:

  • 1 1/2 чаена чаша червено зеле
  • 1/2 чаена чаша кориандър
  • 1 лимон, плюс няколко резена за сервиране
  • 2 супени лъжици мед или агаве
  • 1/2 чаена чаша майонеза
  • 12 тортила питки
  • 3/4 чаена чаша самонабухващо брашно
  • 1/2 чаена лъжица лют червен пипер
  • 500 грама филе от халибут
  • 1/2 чаена чаша салса
  • 1 авокадо
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин за пържене

Начин на приготвяне:

Включете котлона на средна степен. В дълбок тиган сипете около 3 см зехтин (или олио) и оставете да се загрява.

През това време в купа смесете брашното, лютия червен пипер, сол и черен пипер на вкус. Нарежете рибата на ивици и я панирайте в сместа. Изпържете до златисто, за около 2-3 минути. Извадете я върху хартия за печене, за да се отцеди излишната мазнина.

Затоплете тортилите на тиган или ги покрийте с влажна кърпа и претоплете в микровълновата за 25 секунди.

Нарежете зелето и кориандъра. Смесете ги в купа, заедно с майонезата, сока от лимона и меда. Подправете със сол и пипер и разбъркайте.

Обелете и нарежете авокадото на филийки. Напълнете тортила питките с риба, авокадо, зелевата салата и по 1 супена лъжица от салсата. Сервирайте с няколко резена лимон.


За framar.bg: Данна Панджарова
Източник:foodnetwork.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияХрани и ястияРецептиСпортСнимкиЗдравни съветиДиетиЛюбопитноЛайфстайлНовиниИсторияХранене при...